Welkom op ons tv-kanaal!

 

Hier vind je allerhande filmpjes over ALS.

Voor je gemak hebben we ze in vijf categorieën onderverdeeld:

Volg ons op de voet

 

 
 

Volg ons op de voet 

Als wij als ALS Liga de wereld iets te vertellen hebben, vind je dat hier terug.

 
 

 

Wetenschappelijk

 
 

Wetenschappelijk 

Het onderzoek naar ALS staat niet stil. In deze rubriek bekijk je wetenschappelijke filmpjes over de ziekte en over nieuwe ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.

 

 

 

ALS in de media

 

 

ALS in de media

De reportages, feiten, evenementen en gebeurtenissen die je hieronder vindt, genoten heel wat aandacht op de nationale of regionale televisie.
 

 
 

 

op de bres voor ALS

 
Op de bres voor ALS
 

Organiseer jij zelf binnenkort een activiteit ten voordele van ALS of heb je weet van een activiteit die plaatsvindt? Of heb je een boodschap voor pALS of voor/over de ALS Liga? Neem dan als de bliksem je camera of smartphone en maak er een filmpje van. Je bezorgt het ons hier.
Boodschappen en projecten verdienen immers zeker een plaatsje op ons tv-kanaal. Hier vind je alvast veel inspiratie. Uiteraard zijn alle filmpjes welkom. In de mate van het mogelijk worden ze gepubliceerd. Eigen initiatieven juichen wij immers ten zeerste toe!
 

Reportages

 

 

Reportages

Deze rubriek toont talrijke reportages die het verhaal van patiënten met ALS vertellen. Je vindt er zowel binnen- als buitenlandse reportages terug van eigen makelij, alsook materiaal dat afkomstig is van nieuwszenders, filmmakers, organisaties, patiënten en vele anderen.

 

 

ALS Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge

Iedereen kent de Ice Bucket Challenge. In 2014 werd dit fenomeen een wereldwijd succes met meer dan 17 miljoen filmpjes op Facebook van mensen die een emmer ijskoud water over hun hoofd kregen. Iedereen die de uitdaging aanging, kon op zijn beurt anderen nomineren en een bedrag opleggen die de genomineerden moesten doneren als ze de uitdaging niet aangingen. Vorig jaar bracht de campagne wereldwijd 215 miljoen euro op, waarvan 310 000 euro in België. De ALS Liga België trapte in augustus 2015 een nieuwe Ice Bucket Challenge op gang om blijvend aandacht te vragen voor de fatale ziekte en het onderzoek ernaar financieel te steunen. Elk jaar verlenen een aantal BV’s graag hun steun aan deze campagne.

Wij wensen je veel kijkplezier!© Copyright ALS Liga België vzw