groene thee/zwarte thee?

1 bericht / 0 nieuw
ALS Liga
groene thee/zwarte thee?

hallo allemaal, ik heb vorige week te horen gekregen dat mijn moeder ALS heeft. Nu ben ik natuurlijk continu aan het zoeken naar geneeswijzen of in ieder geval dingen die mijn moeder kunnen helpen/ wellicht het proces vertragen. Ik las over groene thee en zwarte thee, nou heb ik natuurlijk wel ooit gehoord van groene thee, maar heb geen idee wat zwarte thee is en waar ik dit zou kunnen krijgen, en is de groene thee waar over gepraat word de gewoone groene thee. zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

m.v.g. Roy

De gewone groene thee is goed genoeg, de zwarte thee verwijs ik u naar Actueel/ rubriek onderzoek datum 28/04. Succes !! en laat het u smaken!
Joris

ik kan in dit artikel niks vinden over wat de zwarte thee nu precies is en waar ik die kan kopen.

Joris,
Ik kan ook niet vinden wat zwarte thee is, wat die doet en waar die te koop is.
Verder ben ik steeds meer benieuwd wat voor opleidingen/ervaringen jij hebt. Je komt wetenschappelijk-zeer-goed-onderlegd over in wat/hoe je schrijft! Ben je arts/chemicus of zo?

Zag in het weekend op tv een film over een vreselijk chemisch middeltje dat in de lucht kwam(begin gemist), waaroor alle mensen ongeneeslijk ziek werden en heel snel stierven, behalve een indiaans meisje. Uiteindelijk bleek thee van rode bloemen van indianen "het" geneesmiddel te zijn. Zo simpel...en zo effectief...
Niet te vergelijken met ALS natuurlijk, maar toch...
Zijn er eigenlijk Indianen die ALS hebben? Nooit op gelet...

Groet
Ans

Thee ('Max Havelaar' gecertificeerd)

New Sadle, Nepal

Deze biologisch geteelde thee wordt verbouwd in de uitlopers van de Himalaya, in het oostelijke deel van Nepal. Het land wordt bewerkt volgens de traditionele landbouwmethode en er wordt geen gebruik gemaakt van grond en milieu vervuilende pesticiden of kunstmest. Dit is een zwarte thee, kijk op internet naar "Thee black".
Hou je hoofd recht en drink het rustig want smaken verschillen nog eens!
groetjes Joris

Beste Roy, Ans en Joris,

Ik ga nu starten met het gebruik van de zwarte thee. Zelf heb ik die gewoon gehaald bij de apotheker. Men heeft die wel voor me moeten bestellen omdat er weinig of geen vraag naar is.
Hopelijk heb ik jullie nu een beetje verder kunnen helpen.
Het verschil tussen groene en zwarte thee blijft tot op heden voor mij nog een onopgeloste vraag.
Hopelijk kan een van de dagen iemand hierop een antwoord geven.
Groetjes,
jan

http://www.midgaardshop.be/index.php/cPath/31_106?osCsid=ab0aa1cd507593b...
Op deze site heb je verschillende soorten zwarte thee's!
groetjes Joris

Beste ans, Ik ben geinteresseerd in wetenschappelijke werken te meer nu ikzelf deze ziekte heb. Organische Chemie is mijn stokpaardje en ja zelf voer ik chemische analyses uit op mijn huidige tewerkstelling.
Maar wat er gebeurd in mijn hoofd, daar wil ik en ik niet alleen die deze ziekte heeft, er het fijne van weten tot in de detaïls!!
groetjes Joris

Ik heb een huidaandoening en sinds het begin hiervan verricht ik ook zeer veel onderzoek naar natuurlijke geneeskrachtige middellen. Mijn conclusie is dat groene thee beter is als zwarte thee. De groene bevat simpelweg minder theïne (+- caffeïne) en meer geneeskrachtige middelen. Zeker is dat 2 liter water zowat het gezondste is wat je kan doen bij ziektes. Leidingwater is dan echter geen aanrader want waterfilters laten ook zeer veel sporen achter van schadelijke stoffen. Er zijn bijvoorbeeld nog veel sporen van afwasmiddelen en reinigers. Ook de pil is alom aanwezig in leidingwater :o). Anderzijds ben je zeker evengoed af met bronwater van 0.50€ evenals bronwater van 1.50€.

Veel drinkplezier ;o).

PS: de resten van de thee kan je in bad gooien (enkel groene en zwarte thee). Dit is zeeeeer geod voor de huid.

Laterz

Hallo iedereen,
Mag ik jullie iets vragen aub..Ik lees hier zo veel goede reactie's op het drinken van groene thee.Zelf ben ik bedligerig door heptitis c(leverziekte)en vraag me af of die thee ook voor zulke zaken goed zouden zijn?kan mij iemand advies geven hier op aub.Avast bedankt ik wens jullie verder allen veel sterkte.Jullie website is een pracht iniatief..

Mvg
Patrick

Groene thee is op zich al gezond, baat het niet,het schaad ook niet!!!

Om het virus weg te krijgen, is het vaak nodig om een half jaar of langer enkele malen per week of dagelijks deze injecties toe te dienen. Net als bij suikerziekte wordt de patiënten geleerd om dit bij zichzelf te spuiten. De injecties zelf leveren meestal geen problemen op; wel treden er vaak, vooral in het begin van de kuur, de bovengenoemd griepachtige bijverschijnselen op. Daarnaast kan de behandeling de vermoeidheidsklachten tijdelijk verergeren en ook kunnen mensen hierdoor lusteloos en geïrriteerd worden. Soms treedt tijdelijke impotentie op, en ook kan het medicijn aanleiding geven tot lichte vorm van haarverlies of eczeem.
Deze bijwerkingen verdwijnen allemaal weer na het staken van de medicatie. Meer ernstige bijwerkingen zoals depressie, sterke onderdrukking van de aanmaak van bloedlichaampjes door het beenmerg, epilepsie, ritmestoornissen van het hart en schildklierafwijkingen komen gelukkig slechts zeer zelden voor. Gezien de aard van deze behandeling is begeleiding van een arts die gespecialiseerd is in leverziekten wel verstandig.

De groene thee heeft heel veel gunstige effecten. Men moet er wel op letten dat de groene thee die men koopt (in supplement meestal) nog veel werkzame stoffen bevat!
Ik heb gemerkt dat de groene thee van metasys héél effectief werkt.
M.v.g.
Thierry Maréchal (voedingsadviseur)

Beste,

Mijn vraag gaat niet over thee, maar over XANGO, een vruchtensap op basis van mangosteen. Er zitten xanthones in en zouden kunnen helpen in de regeneratie van neuronaal weefsel. Ze hebben ook anti-oxidative, anti-inflammatoire,...eigenschappen. Het wordt nu in België ook verdeeld, maar is zeer duur.
Heeft iemand dit al genomen aub en wat zijn uw ervaringen?

Vriendelijke groeten,
Veronique

Ik heb een vraag over het hoesten na het drinken van Fortimel of dergelijke dranden van bij de apotheek.Mijn schoonbroer met ALS kan niets meer eten en wil geen maagsonde. Alleen Fortimel of speciale puddingkjes neemt hij nog.Maar na het drinken van fortimel begint hij dikwijls te hoesten, dit kan een paar uur duren, en jaagt zich daar verschrikkelijk in op, wat het alleen maar erger maakt.Na een pudding heeft hij dat niet.Weet iemand daar een oplossing voor?
Groetjes Anne-Marie.

De oorzaak is dat vloeibare produkten in de mond niet meer onder cortrole gehouden kunnen worden door het minder functioneren van de mond/kauw en keelspieren. De vloeistof ontsnapt hem en loopt voor een deel in de luchtpijp, wat verslikking teweegbrengt. Deze produkten komen in de longen terecht en kunnen daar ernstige onsteking veroorzaken met alle gevolgen vandien. Je kan bij de apoteek een verdikkingsmiddel halen om de drank te verstijven. Zodoende is deze niet echt meer vloeibaar en beter onder controle te houden.
Ik heb bij mijn vrouwke zaliger het zelfde gedaan maar dat is spijtig maar voor even. Van zodra de bulbaire spieren nog zullen verminderen zal het probleem verder toenemen. Uw schoonbroer zal door minder inname van voeding en vocht ernstige problemen krijgen en sterk verzwakken. De enige oplossing voor langere periode (???) zal een maagsonde zijn. Wij hebben ons toen enorm kunnen behelpen met de informatie van de Liga en deze en andere sites. Ik moet wel zeggen dat wij voor alles open stonden en dat we daardoor zeker 1 jaar langer samen zijn geweest.
Op het moment zelf besef je dit niet door verdoving van de gestelijke vermogens maar acheraf toen mijn partner er niet was dringt alles pas tot je door.

Veel moed en sterke, André.