Miracle Mineral Supplement

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
ALS Liga
Miracle Mineral Supplement

MMS: kwakzalverij of wondermiddel?
Master Mineral Supplement (MMS) = Miracle Mineral Supplement

MMS is een controversieel product. MMS wordt door voorstanders aangeprezen als een ongevaarlijk zeer effectief en multifunctioneel medicijn. Tegenstanders noemen het kwakzalverij van het ergste soort. MMS is niks anders dan een chemisch product: een oplossing van natriumchloriet (28%) in gedestilleerd water. Natriumchloriet (NaClO2), op zijn Engels Sodium chlorite. Na vermenging met een zuur ontstaat de werkzame stof ClO2, chloordioxide (chlorine dioxide). Wat is de waarheid?

Kwakzalverij van de bovenste plank òf wondermiddel?
Als je op internet zoekt naar MMS, vind je:
- Tegenstanders: veel hoogdravende waarschuwingen van officiële instanties als de FDA, maar van echte degelijke onderbouwing van hun standpunten is, als je goed doorzoekt, geen sprake. Er is gewoon nooit goed onderzoek gedaan naar NaClO2 als geneesmiddel. 'Dit is kwakzalverij van de bovenste plank'.

- Voorstanders: "Miracle Mineral Supplement, It’s not a miracle, it’s just wonderful chemistry!" En één van die voorstanders is en goede vriend van mij, dus iemand die te goeder trouw MMS propagandeert. Het is een multifunctionele substantie en verhoogt de weerstand van het organisme en geeft vaak wonderbaarlijke hulp bij het behouden van de gezondheid van mens en dier.

Reacties van gebruikers: allen enthousiast, veelal gepubliceerd via de verkoopwebsites van MMS, dus niet neutraal. Negatieve reacties van gebruikers trof ik niet aan.

Kortom, er is een middeltje op de markt dat potentieel:
- heel gevaarlijk is
- heel heilzaam is

Hoog tijd om alle meningen, aanbevelingen, bezwaren en vooral feiten te verzamelen en op een rijtje te zetten.

Wat is MMS?
MMS is een chemische stof: MMS is een oplossing van natriumchloriet (28%) in gedestilleerd water. Volgens Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Natriumchloriet[/url]): Natriumchloriet (NaClO2) is het natriumzout van waterstofchloriet. De stof komt voor als zwak-corrosieve, witte kristallen of schilfers. De stof wordt gebruikt in de productie van papier.

Natriumchloriet wordt gebruikt om chloordioxide te maken. Chloordioxide ClO2 is uiteindelijk de stof waar het om gaat.

Waarvoor wordt Natriumchloriet (NaClO2) gebruikt?
De belangrijkste toepassing van natriumchloriet (op zijn engels: Sodium chlorite) is de generatie van chloordioxide voor het bleken en strippen van textiel, pulp en papier. Het wordt ook gebruikt voor het desinfecteren van enkele gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties na omzetting chloor dioxide . Een voordeel van deze toepassing, in vergelijking met de meest gebruikte chloor, dat trihalomethanen (zoals chloroform) niet zijn vervaardigd van organische verontreinigingen. Chloordioxide gegenereerd op basis van natriumchloriet is goedgekeurd door de FDA onder bepaalde voorwaarden voor het desinfecteren van water gebruikt voor fruit, groenten wassen, en gevogelte. Let wel: van het NaClO2 wordt dus eerst chloordioxide gemaakt. En de chloordioxide wordt dan toegepast om voedingswaren te desinfecteren. Toepassingen van Natriumchloriet als zodanig, kon ik in de gauwigheid niet vinden op nederlandstalige sites.

Chloordioxide wordt dus gebruikt als bleekmiddel en als desinfectant.

Chloordioxide ClO2
Bij gebruik van MMS wordt door mengen met citroenzuur of azijn eveneens NaClO2 vooraf omgevormd tot ClO2: chloordioxide. Chloordioxide en dat in verdunde vorm, is wat je inneemt als je MMS gebruikt, dus geen sodium chlorite!

Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Chloordioxide[/url]: De verbinding is een krachtige oxidator die veel toepassing vindt in de drinkwaterreiniging en als bleekmiddel.

Daarnaast werd het gebruikt als in desinfectiemiddel van drinkwater. In 1944 nam de drinkwaterreiniging van Niagara Falls, New York het in gebruik om in water opgelost fenol te vernietigen.
In 1956 stapte de stad Brussel over van chloor op chloordioxide voor de drinkwaterreiniging en daarmee begon de grootschalige toepassing. De stof wordt meestal gebruikt in een vooroxidatiestap om onzuiverheden te vernietigen die anders met chloor trihalomethanen zouden vormen.
Het is minder corrosief dan chloor en houdt de legionellabacterie beter onder de knie. Hetzelfde geldt voor andere ziekenkiemen die door het water verspreid worden zoals virussen, bacteriën en protozoa – waaronder de cysten van Giardia en de oocysten van Cryptosporidium.

Chloordioxide als ontsmettingsmiddel in de voedingsindustrie
Maar dezelfde FDA zegt ook dit:
Bron:https://www.google.nl/search?q=FDA+21CFR173.300&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&r... en http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?fr... je mag 'chlorine dioxide' gebruiken om er voedsel mee te wassen (ontsmetten).

Opmerkelijk: het NewYorkse leidingwater wordt geroemd om zijn superieure kwaliteit. En toch lees ik op de website van het drinkwaterbedrijf:

Water Treatment
Drinking water entering New York City’s distribution system is treated with chlorine, fluoride, food grade phosphoric acid and sodium hydroxide. New York City uses chlorine to meet disinfection requirements. Fluoride, added since 1966, helps prevent tooth decay. Phosphoric acid is added to create a protective
film on pipes that reduces the release of metals, such as lead, from household plumbing. Sodium hydroxide is added to Catskill/Delaware water to raise the pH and reduce corrosivity, which also helps reduce potential exposure to lead.
Bron: http://www.nyc.gov/html/dep/pdf/wsstate11.pdf (New York City Web site)

Chlorine is pure chloor. Supergiftig. En dat geldt ook voor flouride. Maar natuurlijk, er wordt superweinig van gebruikt. Chlorine en Chloordioxide (Chlorinedioxide) zijn niet vergelijkbaar, net als appels en peren.

Hoe werkt MMS chloordioxide?
Bron: http://www.jimhumble.nl, verkopers van MMS

Je hebt basen en zuren. Basen hebben een hoge PH-waarde, zuren een lage PH-waarde. Een PH-waarde van 7 wordt gezien als PH-neutraal. De PH-waarde van natriumchloriet is 13. Natriumchloriet is dus een sterke base.

Door een beetje zuur (azijn, citroenzuur 10 % of citroensap) toe te voegen daalt deze PH. Er ontstaan dan chloordioxide. Chloordioxide is een veilige stof die ook in ziekenhuizen en drinkwatervoorzieningen wordt gebruikt voor ontsmetting. In tegenstelling tot chloor is chloordioxide niet kankerverwekkend. Chloordioxide is door de”American Society of Analytical Chemists”(Amerikaanse Organisatie van Analytische Chemici) uitgeroepen tot de meest krachtige pathogenen bestrijder die er is.

Pathogene organismen hebben een lage PH waarde. Chloordioxide en pathogen zijn dus elkaars tegenpolen en trekken elkaar zodoende aan. Hierbij worden zowel de chloordioxide als het pathogeen afgebroken. Op die manier vernietigt chloordioxide dus schadelijke organismen. Zo wordt chloordioxide dus ook gebruikt om drinkwater te desinfecteren.

En in een vervuild menselijk lichaam gebeurt eigenlijk hetzelfde. De rode bloedcellen transporteren de chloordioxide ionen en overal waar deze in aanraking komen met toxinen verliezen deze giften hun elektronen en houden zo op te bestaan.
Het fantastische is dat chloordioxide geen gezonde cellen en goede bacteriën aanvalt omdat zij een PH van 7 of hoger bezitten en dus nauwelijks worden aangetrokken door chloordioxide. Alleen de boosdoeners met een zurig karakter worden verdelgd.

Chloordioxine is zo krachtig dat het wel vijf elektronen uit een pathogeen trekt. Indien er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn, dan vervalt chloordioxide tot keukenzout of tot hypochloriet (ClO). Hypochloriet is goed door het lichaam te verwerken.

MMS: Kwakzalverij of medicijn? Een aantal bronnen op een rijtje...
Tegenstanders (kwakzalverij)
http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/11-10-2010/...

- http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/reactie-food-and-d...
- http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/mms-risicos-van-ee...
- http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm220747.htm[...
- http://www.vwa.nl/actueel/waarschuwingen/waarschuwing/2008780[/url]

FDA NEWS RELEASE
For Immediate Release: July 30, 2010
Media Inquiries: Elaine Gansz Bobo, 301-796-7567, elaine.bobo@fda.hhs.gov
Consumer Inquiries: 888-INFO-FDA

FDA Warns Consumers of Serious Harm from Drinking Miracle Mineral Solution (MMS)
Product contains industrial strength bleach
The U.S. Food and Drug Administration is warning consumers not to take Miracle Mineral Solution, an oral liquid also known as “Miracle Mineral Supplement” or “MMS.” The product, when used as directed, produces an industrial bleach that can cause serious harm to health.

The FDA has received several reports of health injuries from consumers using this product, including severe nausea, vomiting, and life-threatening low blood pressure from dehydration.
Consumers who have MMS should stop using it immediately and throw it away.

High oral doses of this bleach, such as those recommended in the labeling, can cause nausea, vomiting, diarrhea, and symptoms of severe dehydration.

MMS claims to treat multiple unrelated diseases, including HIV, hepatitis, the H1N1 flu virus, common colds, acne, cancer, and other conditions. The FDA is not aware of any research that MMS is effective in treating any of these conditions. MMS also poses a significant health risk to consumers who may choose to use this product for self-treatment instead of seeking FDA-approved treatments for these conditions.

The FDA continues to investigate and may pursue civil or criminal enforcement actions as appropriate to protect the public from this potentially dangerous product.

Voorstanders
- http://www.wichelroedelopen.nl/MMS-verhaal.pdf[/url]
- http://nulpuntenergie.net/index.php/miracle-mineral-solution[/url]
- Op de uitzending van TROS-Radar werd zeer heftig verontwaardigd gereageert door voorstanders van MMS. Hun reacties vind u eveneens op: http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/11-10-2010/...

Mijnstrijdtegenkanker:
http://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/2010/12/29/wie-durft-2-artsen...

Wie durft? 2 artsen staan pal achter MMS!
De laatste dagen is er weer een hoop kritiek op deze blog geplaatst van mensen die denken dat ik commerciele belangen heb bij MMS of dat ik de lezer probeer te vergiftigen. Ik ben daarom nog maar eens op zoek gegaan naar mensen die wel de autoriteit hebben om iets te zeggen over MMS. Zie daarom hier de video van Dr. John Humiston (http://www.candidamd.com/about/humiston.html[/url]) die uitleg geeft waarom MMS of Chloordioxide voor het lichaam niet toxisch is: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bp1eqTajcpQ[/url] en Dr. Thomas Lee Hesselink (http://bioredox.mysite.com/ABOUT/author.htm[/url]) die als arts en microbioloog op zijn site uitlegt hoe het immuunsysteem zelf gebruik maakt van alle soorten zuurstof (O, O2, O3, H2O2, HClO) en hoe dit werkt tegen parasieten, virussen, bacteriene etc..

Zelfs hoe een antibiotica resistentie kan worden opgelost door oxidatie! Lezen dus!
http://bioredox.mysite.com/CLOXhtml/CLOXilus.htm[/url]

Neutrale info:
- http://www.welkegeneeswijzewerkt.nl/images/stories/downloads/Chloordioxi...
- http://www.lenntech.com/library/clo2/chlorine-dioxide.htm[/url]

Zoekopdrachten (die bijna allemaal betrekking hebben op chlorine dioxide gebruikt in de voedselketen als desinfectant).
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Sodium%20Chlorite[/url]
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Chlorine%20dioxide[/url]

Wordt MMS terecht als kwakzalverij bestempeld?
Ik zelf ben er nog niet uit of MMS al dan niet terecht als kwakzalverij wordt gezien. De TROS-Radar-uitzending lijkt vooringenomen en zwak beargumenteerd. Mensen die MMS gebruiken en hiermee ervaring hebben, komen niet aan het woord.

De voorstanders hebben ook heel valide argumenten en die komen in de uitzending niet aan het licht als gevolg van de overvaltechniek van de TROS en het wellicht niet al te hoge kennisniveau van de verkopers. Verkopers die inderdaad hun boekje ver te buiten gingen en gezondheidsadviezen gaven waarvoor zij niet zijn gekwalificeerd. Ook zijn er onderzoeken die uitwijzen dat MMS wel functioneel kan zijn als medicijn. Deze onderzoeken worden in de uitzending niet aangehaald.

Allerlei professionals van hoog niveau laten zich heel negatief uit over MMS. Zo ontstaat een negatieve beeldvorming. Maar als je hun visie goed bestudeert, vindt je nergens deugdelijke argumenten (nergens op feiten of onderzoek gebaseerd). Wel vind je heel veel vooroordelen. De medische professionals die in de uitzending aan het woord komen, hebben MMS als medicijn nooit bestudeerd en baseren zich op de mening van derden en lijken ook hoogst bevooroordeeld. Telkens als je op zoek gaat naar de bron achter de bron, kom je uit op vooringenomenheid en nergens op gedegen onderzoek.

Neem nou de EPA, US Environmental Protection Agency:
The EPA has set a maximum contaminant level of 0.8 mg/L for chlorine dioxide in drinking water.
De EPA baseert haar maximum op basis van dierproeven waarbij Chlorine dioxide door de dieren werd ingeademd. Dus puur Chlorine dioxide in gasvorm vermengd met lucht. Dat is iets heel anders dan het drinken van Chlorine dioxide opgelost in water. Dus de EPA vergelijkt appels met peren. En op basis van dat vergelijk wordt vastgesteld hoeveel Chlorine dioxide drinkwater maximaal mag bevatten en gaat vervolgens royaal aan de veilige kant zitten met haar aanbeveling, wetende dat deze is voortgekomen uit een appels-met-peren-vergelijking. Maar dit beroerde onderzoek volstaat kennelijk om op verantwoorde manier chloordioxide toe te voegen aan het New Yorkse drinkwater.

Onderzoek naar orale inname van chloordioxide
Het kostte me wat moeite om deze onderzoeken te vinden, er is niet veel onderzoek gedaan.
- Controlled clinical evaluations of chlorine dioxide, chlorite and chlorate in man. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6961033[/url], http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569027/?tool=pubmed[/url], http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569027/pdf/envhper00463-005...
- The effects of chronic administration of chlorine dioxide, chlorite and chlorate to normal healthy adult male volunteers.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6520728[/url]
- Effect of chlorine dioxide and metabolites on glutathione dependent system in rat, mouse and chicken blood. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/547025[/url]
- Subchronic toxicity of chlorine dioxide and related compounds in drinking water in the nonhuman primate. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569048/[/url]
- Effect of chlorine dioxide and its metabolites in drinking water on fetal development in rats. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jat.2550030204/pdf[/url]
- Effects of the acute rising dose administration of chlorine dioxide, chlorate and chlorite to normal healthy adult male volunteers. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6520727[/url]

Lees alles maar eens rustig na, voor mij is het moeizaam om engels te lezen, maar ik volgens mij blijkt dat chloordioxide vermengd met water in lage dosering ongevaarlijk is.

Als MMS daadwerkelijk een medicinaal wondermiddel zou zijn, waarom wordt het dan niet volop gebruikt??
Antwoord: MMS is nog nooit door de reguliere geneeskunde onderzocht als geneesmiddel. Daarom wordt het niet geaccepteerd dat iemand dit chemisch product aanbiedt als medicijn. En welke partij heeft er baat bij om te investeren in onderzoek naar MMS? Precies: geen één, want er valt weinig aan te verdienen! Sterker nog: als het werkt zoals Jim Humble zegt, zou het de pharmceutische markt alleen maar kapot maken. De voedingsindustrie gebruikt het als desinfectant en koopt het in per vat. Misschien interessant voor de veeteelt-sector?

Vergelijk dat maar met de druppelflesjes bovenaan deze pagina voor menselijk gebruik.
Mijn inziens verdient MMS onderzoek, al is het alleen al om de mensen die het gebruiken (en dat is wereldwijd gezien een grote groep) van gedegen informatie te voorzien.

Als we dan zelf geen MMS willen consumeren, bedenk dan eens wat MMS zou kunnen betekenen voor de dieren bij:
- Vogelgriep
- Varkensgriep
- Q-koorts
- Antibioticagebruik in de veehouderij

Onderzoek wijst uit:
- MMS is ongevaarlijk gebleken.
- De enige medische profesionals die MMS hebben bestudeert, zijn enthousiast.

Kortom: gerenommeerde wetenschappers en instanties spreken zich kernachtig uit TEGEN MMS, maar echte onderbouwing ontbreekt. Andere wetenschappers zien geen gevaar in lage dosering chloordioxide. De stemmen spreken elkaar tegen en daardoor is waarheid rond MMS nog ongewis en dat terwijl er wereldwijd duizenden zijn die MMS gebruiken. Bovendien: 'hulpverleners/kwakzalvers' (u mag het zeggen) reizen met dit goedje naar Afrika en 'helpen' hiermee malaria- en aidspatiënten. In Latijns America wordt MMS verspreid door weldoeners van Genesis II Church MMS (http://genesis2church.org/[/url]).

Er is dus genoeg aanleiding om MMS te onderzoeken!

Bedankt voor uw aandacht. Intussen doe ik zelf her en der navraag. Mail me als u aanvullende info heeft!

Vragen waarop ik nog antwoord zoek:
- Alcohol-consumptie en gebruik van MMS, gaat dat wel riscoloos samen?
- Overige medicatie en MMS, welke medicatie zou in combinatie met MMS gezondheidsrisico's met zich mee kunnen brengen?
- MMS en auto-immuunziekten: stel je hebt een auto-immuunziekte en je gebruikt MMS, wat zijn dan de consequenties? Door gebruik van MMS krijgen je bloedcellen extra 'firepower'. Kan dat in geval MMS de aanval op eigen weefsel dan ook versterken?
- Klopt het dat (bepaalde) dieren zelf chlorine dioxine in hun bloed aanmaken? Als dat zo is, versterkt dat de aanname dat choordioxide in het bloed ongevaarlijk of zelfs natuurlijk is.

Jim Humble
Jim Humble, de ontdekker van MMS (bron: http://www.jimhumble.nl[/url])
MMS is een eenvoudig en goedkoop middel dat een enorme goede invloed op de gezondheid van de mensheid kan hebben. MMS heeft geen akelige bijwerkingen en hoopt zich niet op in het lichaam.
In 1997 maakte Jim Humble een tocht door het oerwoud. Zijn doel was goud delven. Hij ontdekte echter iets veel kostbaarder: de kracht van gestabiliseerde zuurstof. Jim had altijd enkele flesjes gestabiliseerde zuurstof bij zich om het vervuilde rivierwater drinkbaar te maken.

Op een gegeven moment ontstond er een noodsituatie: twee leden van zijn expeditie kregen een acute aanval van malaria en aangezien ze geen malariamiddelen bij zich hadden en het wel twee dagen zou duren voordat ze bij de eerste hulppost zouden aankomen, was het voor Jim een kwestie van improviseren. Hij gaf de mannen gestabiliseerde zuurstof met wat water en tot zijn grote vreugde waren ze spoedig hersteld. Dezelfde avond zaten ze al weer gezellig mee te eten met de groep.

De volgende ochtend waren er echter opnieuw twee zieken. Ook deze mannen hadden malaria. Jim gaf ze eveneens gestabiliseerde zuurstof en ’s middags waren ze weer gezond.
Deze procedure herhaalde zich een aantal keren. Meerdere mensen genazen door middel van de gestabiliseerde zuurstof, maar niet iedereen had er baat bij. Humble wilde uitzoeken waarom er gemiddeld zeven van de tien mensen opknapten en drie ziek bleven.

Wat bleek? De genezing van de malariaslachtoffers had niets met de zuurstof te maken, maar met de kleine hoeveelheden chloordioxide in de gestabiliseerde zuurstof. Chloordioxide is één chlooratoom met twee zuurstofatomen.
Chloordioxide doodt virussen, bacteriën, parasieten en schimmels.

De binding tussen chloor en zuurstof valt makkelijk uiteen. Wanneer dit molecuul een pathogeen (ziekteverwekker) tegenkomt doodt het direct het pathogeen.
In gestabiliseerd zuurstof bleek het maar drie procent natriumchloriet (NAClO2) aanwezig te zijn en dat was de reden waardoor hele zware patiënten niet beter werden.

Het lukte Jim Humble om een oplossing te maken met achtentwintig procent natriumchloriet. MMS is dan ook eigenlijk een oplossing van achtentwintig procent natriumchloriet in gedestilleerd water. Dit middel wordt pas actief wanneer er activator (citroenzuur, azijn of vers citroensap) werd toegevoegd. Dan komt er chloordioxide vrij en dat doodt de ziekteverwekkers op de volgende manier.

Chloordioxide is erg reactief en juist daardoor zo’n goede doder van bacteriën, schimmels en gisten. Omdat het letterlijk een reactieve stof is kan het dus moeilijk vervoerd worden. MMS wordt dan ook ter plekke bereid.

Bron: http://www.welkegeneeswijzewerkt.nl/index.php?option=com_content&view=ar...

ALS Liga
Re: Miracle Mineral Supplement

Convictions Entered In Two Separate Texas Cases Involving Stem Cells
By Newsroom America Staff at 10 Sep 2012

(Newsroom America) -- Two men who claimed they could cure diseases such as multiple sclerosis (MS) and Parkinson’s Disease using treatments that included stem cells have pleaded guilty to malpractice in court.

Francisco Morales, 52, of Brownsville, Texas, and Illinois resident Lawrence Stowe, 59, have entered guilty pleas in a conspiracy to introduce misbranded and unapproved new drugs into interstate commerce,

Stowe and Morales both falsely represented they were licensed to practice medicine and that they each operated a medical clinics in Brownsville.

Stowe admitted that beginning in January 2006, he utilized several businesses, Stowe BioTherapy Inc. and The Stowe Foundation, to advertise and promote a medical treatment protocol for the treatment of amyotrophic lateral sclerosis (ALS), also known as Lou Gehrig’s disease; multiple sclerosis (MS); Parkinson’s Disease; and other neurological diseases.

This treatment protocol, which was named “Applied Biologics,” consisted of supplements, vaccines, patient-specific transfer factors, and, ultimately, stem cell therapy.

Stowe falsely represented to patients that this treatment protocol had been reviewed by all levels of the FDA and was effective in the treatment of ALS, MS, and Parkinson’s. There is currently no cure for these diseases.

Stowe entered a plea of guilty today to conspiring with Morales and others to introduce supplements, vaccines, and stem cells that were not approved by the FDA, as well as introducing a misbranded and unapproved new drug called Immune Factor G-40 into interstate commerce, which had not been reviewed or approved by the FDA for human use.

Stowe further admitted that one of the unapproved drug products was a product called patient-specific transfer factors. In order to produce this product, he obtained the services of a pathologist in Bryan/College Station, Texas. He then directed patients to send samples of their blood to the pathologist for the purpose of growing bacteria that would later be used to create the patient-specific transfer factors.

Stowe hired a laboratory in South Carolina to receive the bacteria, which was then fed to chickens. The eggs produced by these chickens were later freeze-dried, and the powder from the eggs was placed in capsules and sold to patients. Stowe admitted he knew the manufacturing process and the product itself were not approved by the FDA for that treatment of human diseases.

In January 2010, a person diagnosed with ALS had contacted Stowe about his treatment protocol. Stowe informed this person he would benefit from the treatment protocol and falsely stated it had been reviewed by all levels of the FDA. As a result,
Stowe was paid $47,000 for drug products not approved for the treatment of any human disease.

On September 5, 2012, Morales was also convicted in this case. He admitted he sold an unapproved drug product to Stowe called SF 1019 knowing Stowe would sell this product to patients. Morales falsely represented to the public that he had extensive training and experience regarding stem cells and stem cell therapy, when his exposure was actually limited to attending seminars and reading materials published by researchers.

In June 2006, he received $8,300 from a couple to perform an unapproved stem cell procedure involving stem cells on their minor son who had experienced neurological problems after a near-drowning incident. Prior to performing the procedure, Morales falsely represented that the stem cell procedure would be beneficial to combat the child’s medical condition. He also falsely represented to two other patients that he obtained stem cells from private universities and had treated more than 1,000 patients using stem cells with only positive results.

Today, Morales also pleaded guilty in a second case for introducing stem cells extracted from umbilical cords into interstate commerce and introducing an unapproved new drug into interstate commerce.

Beginning in January 2007, he purchased stem cells from a company called Caledonia Consulting, located in Mt. Pleasant, South Carolina. After acquiring stem cells from Caledonia, he would travel to Mexico and perform stem cell procedures, knowing the FDA had not approved the use of stem cells to treat human diseases. Morales further admitted that in April 2009, he began purchasing vials containing stem cells from a company called Global Laboratories.

Morales was charged in this case along with Alberto Ramon, 50, of Del Rio, Texas, and Vincent Dammai, 42, of Mount Pleasant, South Carolina, who are set for trial on November 26, 2012. They are presumed innocent unless convicted though due process of law.

Morales faces up to five years in prison and a $250,00 fine for each of the two conspiracy convictions, as well as up to three years for introduction of an approved drug into interstate commerce. Stowe faces the same five-year sentence and $250,000 fine for one conspiracy conviction and up to three years and additional fines for each conviction of introduction of a misbranded drug and introduction of an unapproved drug into interstate commerce.

Bron: Newsroom America

ALS Liga
Re: Miracle Mineral Supplement

Convictions Entered in Two Separate Texas Cases Involving Stem Cells
HOUSTON—Francisco Morales, 52, of Brownsville, Texas, and Illinois resident Lawrence Stowe, 59, have entered guilty pleas in a conspiracy to introduce misbranded and unapproved new drugs into interstate commerce, United States Attorney Kenneth Magidson announced today along with Patrick J. Holland, special agent in charge of the Food and Drug Administration (FDA)-Office of Criminal Investigations. Stowe and Morales both falsely represented they were licensed to practice medicine and that they each operated a medical clinics in Brownsville.

Just moments ago, Stowe admitted that beginning in January 2006, he utilized several businesses, Stowe BioTherapy Inc. and The Stowe Foundation, to advertise and promote a medical treatment protocol for the treatment of amyotrophic lateral sclerosis (ALS), also known as Lou Gehrig’s disease; multiple sclerosis (MS); Parkinson’s Disease; and other neurological diseases. This treatment protocol, which was named “Applied Biologics,” consisted of supplements, vaccines, patient-specific transfer factors, and, ultimately, stem cell therapy. Stowe falsely represented to patients that this treatment protocol had been reviewed by all levels of the FDA and was effective in the treatment of ALS, MS, and Parkinson’s. There is currently no cure for these diseases.

“These pleas are a victory for the American public, in demonstrating the FDA’s commitment to investigating cases of individuals and businesses that prey on the sick and vulnerable with phony medical treatments,” said Holland. “The FDA will continue to aggressively pursue perpetrators of such acts and ensure that they are punished to the full extent of the law.”

Stowe entered a plea of guilty today to conspiring with Morales and others to introduce supplements, vaccines, and stem cells that were not approved by the FDA, as well as introducing a misbranded and unapproved new drug called Immune Factor G-40 into interstate commerce, which had not been reviewed or approved by the FDA for human use.

Stowe further admitted that one of the unapproved drug products was a product called patient-specific transfer factors. In order to produce this product, he obtained the services of a pathologist in Bryan/College Station, Texas. He then directed patients to send samples of their blood to the pathologist for the purpose of growing bacteria that would later be used to create the patient-specific transfer factors. Stowe hired a laboratory in South Carolina to receive the bacteria, which was then fed to chickens. The eggs produced by these chickens were later freeze-dried, and the powder from the eggs was placed in capsules and sold to patients. Stowe admitted he knew the manufacturing process and the product itself were not approved by the FDA for that treatment of human diseases.

In January 2010, a person diagnosed with ALS had contacted Stowe about his treatment protocol. Stowe informed this person he would benefit from the treatment protocol and falsely stated it had been reviewed by all levels of the FDA. As a result, Stowe was paid $47,000 for drug products not approved for the treatment of any human disease.

On September 5, 2012, Morales was also convicted in this case. He admitted he sold an unapproved drug product to Stowe called SF 1019 knowing Stowe would sell this product to patients. Morales falsely represented to the public that he had extensive training and experience regarding stem cells and stem cell therapy, when his exposure was actually limited to attending seminars and reading materials published by researchers.

In June 2006, he received $8,300 from a couple to perform an unapproved stem cell procedure involving stem cells on their minor son who had experienced neurological problems after a near-drowning incident. Prior to performing the procedure, Morales falsely represented that the stem cell procedure would be beneficial to combat the child’s medical condition. He also falsely represented to two other patients that he obtained stem cells from private universities and had treated more than 1,000 patients using stem cells with only positive results.

Today, Morales also pleaded guilty in a second case for introducing stem cells extracted from umbilical cords into interstate commerce and introducing an unapproved new drug into interstate commerce.

Beginning in January 2007, he purchased stem cells from a company called Caledonia Consulting, located in Mt. Pleasant, South Carolina. After acquiring stem cells from Caledonia, he would travel to Mexico and perform stem cell procedures, knowing the FDA had not approved the use of stem cells to treat human diseases. Morales further admitted that in April 2009, he began purchasing vials containing stem cells from a company called Global Laboratories.

Morales was charged in this case along with Alberto Ramon, 50, of Del Rio, Texas, and Vincent Dammai, 42, of Mount Pleasant, South Carolina, who are set for trial on November 26, 2012. They are presumed innocent unless convicted though due process of law.

Morales faces up to five years in prison and a $250,00 fine for each of the two conspiracy convictions, as well as up to three years for introduction of an approved drug into interstate commerce. Stowe faces the same five-year sentence and $250,000 fine for one conspiracy conviction and up to three years and additional fines for each conviction of introduction of a misbranded drug and introduction of an unapproved drug into interstate commerce.

The cases were investigated by the FDA and the FBI, with assistance from Internal Revenue Service-Criminal Investigation. Assistant United States Attorneys Samuel Louis and Cedric Joubert prosecuted the case, with the assistance of Carol Wallack with the Department of Justice Civil Division’s Consumer Protection Branch.

Bron: Criminal Justice News

ALS Liga
Re: Miracle Mineral Supplement

Heartless Fake Docs Plead Guilty
By CAMERON LANGFORD

HOUSTON (CN) - Two men who claimed they could cure Lou Gehrig's disease, multiple sclerosis and other diseases pleaded guilty to introducing unapproved drugs into interstate commerce, federal prosecutors said.

Francisco Morales, 52, of Brownsville, and Lawrence Stowe, 59, of Illinois, falsely claimed to be licensed doctors who ran a clinic in Brownsville, the U.S. Attorney's Office said in a statement.

"Stowe admitted that beginning in January 2006, he utilized several businesses, Stowe BioTherapy Inc. and The Stowe Foundation to advertise and promote a medical treatment protocol for the treatment of amyotrophic lateral sclerosis (ALS) also known as Lou Gehrig's disease, multiple sclerosis (MS), Parkinson's and other neurological diseases," prosecutors said in the statement. "This treatment protocol, which was named 'Applied Biologics,' consisted of supplements, vaccines, patient specific transfer factors and ultimately stem cell therapy.

"Stowe falsely represented to patients that this treatment protocol had been reviewed by all levels of the FDA and was effective in the treatment of ALS, MS and Parkinson's. There is currently no cure for these diseases."

One ALS patient paid Stowe $47,000, prosecutors said.

Stowe got his "medicines" from questionable and unproven sources, namely chickens, prosecutors said.

"In order to produce this product, he obtained the services of a pathologist in Bryan/College Station, Texas. He then directed patients to send samples of their blood to the pathologist for the purpose of growing bacteria that would later be used to create the patient specific transfer factors," prosecutors said.

"Stowe hired a laboratory in South Carolina to receive the bacteria which was then fed to chickens. The eggs produced by these chickens were later freeze dried and the powder from the eggs were placed in capsules and sold to patients. Stowe admitted he knew the manufacturing process and the product itself were not approved by the FDA for that treatment of human diseases."

Morales admitted he sold Stowe an unapproved drug called SF 1019, knowing Stowe would sell it to patients, and falsely told patients that he had treated more than 1,000 patients with stem cells he got from universities, according to prosecutors' statement.

Morales also "falsely represented to the public that he had extensive training and experience regarding stem cells and stem cell therapy, when his exposure was actually limited to attending seminars and reading materials published by researchers," prosecutors said.

Morales admitted he took $8,300 from a couple in June 2006 to perform an unapproved stem cell procedure on their son, who had mental problems after he nearly drowned. Morales said the surgery would improve the boy's mind, prosecutors said.

Morales said he "purchased stem cells from a company called Caledonia Consulting located in Mt. Pleasant, S.C. After acquiring stem cells from Caledonia, he would travel to Mexico and perform stem cell procedures, knowing the FDA had not approved the use of stem cells to treat human diseases," prosecutors said.

Morales faces up to 13 years and a $250,000 fine.

Stowe faces up to 5 years and a $250,000 for his conspiracy, and 3 years for each introduction of unapproved drugs charge.

Bron: Courthouse News Service

Login of registreer om te kunnen reageren