Universal Design

1 bericht / 0 nieuw
ALS Liga
Universal Design

Wij zoeken u!

Ervaart u problemen met dagdagelijkse activiteiten? In de keuken, badkamer of een andere ruimte? Weet u niet hoe dit op te lossen? Dan is DIT uw kans om een bijdrage te leveren om een nieuw of bestaand product op de markt te brengen/aan te passen.

Wij zijn Steffi en Ruth, twee derdejaars studenten ergotherapie aan de hogeschool PXL te Hasselt. Voor onze bachelorproef moeten wij een product ontwikkelen of een bestaand product verbeteren zodat het Universal design is.

Wat is Universal Design vraagt u zich af? Dit is het ontwikkelen van producten en omgevingen die bruikbaar zijn voor een zo breed mogelijk publiek.

Concreet is het de bedoeling om een nieuw product te ontwikkelen of een bestaand product aan te passen zodat het voor een zo breed mogelijk publiek bruikbaar is. Dit wil dus zeggen voor personen met een handicap, maar evengoed voor gezonde personen onder het motto van ‘inclusie’. Om ideeën te verzamelen en onze prototypes te testen doen wij beroep op verschillende doelgroepen. Hiervoor hadden wij ook graag beroep gedaan op jullie.

Hebben jullie interesse om deel te nemen aan ons project dan kan u ons contacteren via onderstaande mailadressen: 
Ruth.Schols@student.pxl.be of Steffi.Vanherf@student.pxl.be

PS: Wilt u meer info over Universal Design raadpleeg: http://www.woonlabo.be/. 
Op deze locatie zullen onze sessies ook steeds doorgaan.