ALS Liga start met nieuwe sensibiliseringscampagne

← ga terug naar Persberichten

08-10-2020

“ALS Eyes Challenge”. Zo heet de nieuwste campagne van de ALS Liga. Via de Warmste week, die dit jaar geen geld meer inzamelt, gaan ze de mensen aanzetten om hun steun te tonen aan de ALS patiënten in deze moeilijke tijden.

Wij bij de ALS Liga gaan binnenkort een nieuwe campagne opstarten tijdens De Warmste Week ter sensibilisering van de ziekte ALS. Veel mensen weten nog niets over ALS en daar moet verandering in komen. Enkele jaren geleden was er de succesvolle ALS Ice Bucket Challenge ter bewustmaking. Dit jaar gaan we tijdens De Warmste Week een soortgelijke campagne opstarten. Dit om onze ALS Bucket List af te werken. 

De campagne gaat ‘’ALS Eyes Challenge” heten. Van waar deze naam? Bij ALS verliest de patiënt zijn motorische functies waardoor ze verlamt geraken. Bij veel van de patiënten blijft de oogfunctie als één van de laatste communicatiemiddelen over. Daarom dat we tijdens deze campagne de focus leggen op de ogen. 

We gaan tijdens onze campagne foto’s plaatsen op onze kanalen waarin wij en bekende mensen een statement. ALS patiënten voelen zich in de steek gelaten door het gebrek aan onderzoek en aandacht. Daarbovenop komt nog eens dat heel veel pALS door COVID-19 in isolement geraakt zijn. Hiermee tonen we dat we toch achter hun staan, dat er aan hen gedacht wordt en dat iedereen zo snel mogelijk een remedie wilt. Want weten dat je niet vergeten wordt, is uiterst belangrijk!

Wil je graag je de patiënten steunen en deelnemen aan de challenge? Ga dan snel naar de website en deel je foto op de sociale media! 

De zenuw-spierziekte ALS & ALS Liga
ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 400.000 mensen aan ALS: ALS treft ongeveer 6 tot 7 mensen op 100.000 en komt overal ter wereld voor. De meeste patiënten krijgen ALS rond hun 60 jaar, maar er zijn ook tieners met ALS. Mannen worden iets frequenter getroffen dan vrouwen. In België lijden continu 1.000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel bij.

ALS Liga België is een niet-gesubsidieerde vzw en tracht de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen van zorg / opvang op maat te voorzien.

PR & Events Officer: persdienst@ALS.be
Voor meer informatie
Evy Reviers, CEO : +32 (0) 495 44 67 82

ALS Eyes Challenge

Share