De ALS Liga zet zijn deuren wagenwijd open

Share
Omschrijving: 

De ALS Liga zet zijn deuren wagenwijd open in de week van 4-11 maart.

Altijd al eens willen weten hoe de werking van de ALS Liga er intern uitziet? Hoe de samenstelling van personeel en vrijwilligers zich mooi tot een homogeen mengsel vormt met een uitstekend resultaat? Zijn jullie wel eens benieuwd naar al die hulpmiddelen die wij hier ter beschikking hebben of willen, jullie gewoon wat uitleg over wat we hier eigenlijk doen? Dan hebben wij prima nieuws want tijdens ‘De week van de vrijwilliger’ willen wij jullie allemaal een beetje meer betrekken bij onze werking en meenemen in onze visie.

We nodigen jullie van harte uit om de Liga eens van dichtbij te komen bekijken, in zijn natuurlijke omgeving.

Om toch iedereen de kans te geven ons te kunnen komen bezoeken, hebben we 3 gelegenheden uitgekozen zodat er voor ieder wat wils is.

Indien u geïnteresseerd bent om eens langs te komen, ontvangen wij u graag met een natje en een droogje.

Om een beeld te krijgen hoeveel personen aanwezig zullen zijn, hadden wij graag onderstaande gegevens van u.

Programma

- Lotgenotencontact tussen patiënten: ALS-patiënten en familie met elkaar in contact brengen. Onze aandacht gaat hierbij vooral naar patiënten die de diagnose ALS nog niet lang geleden hebben vernomen. Hierdoor hebben zij uit eigen initiatief de stap om ons en elkaar te ontmoeten nog niet gezet. Via deze sessie willen we het proces van ziekte aanvaarding bevorderen.

- Lotgenotencontact tussen kinderen: Kinderen waarvan een (groot)ouder aan ALS lijdt met elkaar in contact brengen. Via deze sessie willen we in een eerste luik via een kinderlabo hen laten begrijpen wat de ziekte ALS is en hoe onderzoekers een medicijn trachten te vinden. In een tweede gedeelte willen we het leren omgaan met emoties als verdriet en angst, bevorderen.

- Lotgenotencontact tussen nabestaanden:  Partners en naaste familieleden van overleden ALS-patiënten met elkaar in contact brengen. Via deze sessie willen we het rouwproces bevorderen.

- Contact tussen fondsenwervers en organisatoren van acties en evenementen: ALS-patiënten, familie en overige organisatoren van acties en evenementen met elkaar in contact brengen om ervaringen en do’s/dont’s uit te wisselen.

- Contact tussen vrijwilligers die zich van thuis uit inzetten voor de ALS Liga: Onze grote groep van vertalers samenbrengen om ons en elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

- Demonstratie van hulpmiddelen voor mobiliteit en communicatie.

- Informatie over nieuwe aanvraagprocedures bij overheden.

Kalender

  •  
  • 1 van 4

Bekijk alle activiteiten

Acties / Doneren

 

Danke, Spenden, ALS

Facebook Feed

Facebook feeds