Hugo Symons schenkt opbrengst benefietconcerten aan ALS Liga

← ga terug naar Persberichten

16-12-2016

PERSBERICHT: Cabaretier Hugo Symons schenkt opbrengst van benefietconcerten “80 minuten liefde” aan ALS Liga België

Vanuit persoonlijke betrokkenheid met de ALS-problematiek organiseerde ‘VRT & VTM icoon’ Hugo Symons en orkest in april drie benefietconcerten tvv de ALS Liga België. “80 minuten liefde” was een re si tal van prachtige liefdesliedjes van grootmeesters als Toon Hermans, Jacques Brel, Charles Aznavour, Robert Long en andere.

Via deze reeks benefietconcerten werd 7666 euro ingezameld, die patiëntenvereniging ALS Liga België via haar onderzoeksfonds ‘A cure for ALS’ inzet om het onderzoek naar de ongeneeslijke en dodelijke zenuwspierziekte ALS te stimuleren en te financieren. 

Dinsdag 20/12/2016 om 11u zal Hugo Symons de cheque met de opbrengst van deze benefietconcerten overhandigen aan het bestuur van de ALS Liga België op haar nationaal secretariaat te Leuven.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op deze uitreiking, en om de nodige aandacht aan dit event te besteden. 

Gelieve uw aanwezigheid en/of deze van uw fotograaf te bevestigen via persdienst@ALS.be.

Ook indien u niet aanwezig kunt zijn vernemen wij graag iets van u, zodat wij na afloop van het gebeuren u een foto van de overhandiging kunnen doorsturen.

 

Contactinfo

Voor ALS & de Liga:
ALS Liga België
Campus St Rafaël, gebouw H, 4e verdieping
Kapucijnenvoer 33 B/1
3000 Leuven
ALS.be – Facebook ALS Liga - Ligue SLA - Twitter ALS Belgium
Evy Reviers, CEO, M +32 495 44 67 82 

 

Over de ALS Liga

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die jouw lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS, wat ongeveer neerkomt op 7 per 100.000. ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Share