Middelkerke City Swim

Schrijf je in!

 

Update: De inschrijvingen voor de Middelkerke City Swim zijn officieel geopend! Duik met ons in het diepe en zwem ALS de wereld uit. Ontdek alles op onze gloednieuwe Middelkerke City Swim website.

Op 30 juni organiseert de ALS Liga in samenwerking met de gemeente Middelkerke de eerste editie van de Middelkerke City Swim, een zwemevenement waarbij sportievelingen al zwemmend en lopend een parcours afleggen met als doel geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS en meer naamsbekendheid rond de ziekte te creëren. De gemeente Middelkerke verleent hierbij haar volledige samenwerking samen met de reddingsdiensten die in zullen staan voor de veiligheid van alle deelnemers gedurende het evenement.

Voor de eerste keer in België zal de Middelkerke City Swim georganiseerd worden op het sportstrand van Middelkerke. Deelnemers zwemmen hierbij een parcours van 350 m tussen twee strandhoofden in de Noordzee en lopen over het strand naar de startpositie terug. Deelnemers kiezen hierbij zelf hoeveel ronden ze zwemmen afhankelijk van hun eigen capaciteiten en kunnen elk moment beslissen om hun activiteit te stoppen.

Toeschouwers zijn meer dan welkom om de deelnemers aan te moedigen en kunnen genieten van randactiviteiten op en rond het strand. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden op de zeedijk en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag.

De Middelkerke City Swim is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We moedigen ALS patiënten hierbij aan om samen met hun familie deel te nemen aan dit unieke sportevenement.

Deelnemen aan de Middelkerke City Swim kost 25 euro. Naast het inschrijvingsgeld wordt aan elke deelnemer gevraagd een minimumbedrag van 100 euro in te zamelen dat aangewend zal worden om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te steunen.

Volg ook onze Facebook-, Twitterpagina en de website voor belangrijke updates omtrent de Middelkerke City Swim. Voor vragen kan je contact opnemen met events@ALS.be.

Share