TIKOMED kondigt de start aan van een ALS-studie aan het Sahlgrenska Universitair Hospitaal

19-08-2018

VIKEN, Zweden, ​TIKOMED, een gespecialiseerde farmaceutische onderneming die zich toespitst op de ontwikkeling van therapieën tegen acute en degeneratieve neurologische en oftalmische ziektes, kondigde vandaag met trots de start aan van zijn klinisch onderzoek (Fase 2a) voor amyotrofische laterale sclerose (ALS) aan het Sahlgrenska Universitair Hospitaal.

Anders Svenson, M.D. en Chief Medical Officer van TIKOMED, gaf het volgende commentaar: "Vandaag stellen we een belangrijke mijlpaal voor, namelijk de start van ons eerste fase 2 klinisch onderzoek voor ALS aan het Sahlgrenska Universitair Hospitaal. We zijn opgetogen en hopen dat het unieke actiemechanisme van het ILB-molecule, dat zelfherstellend en beschermend werkt, nieuwe hoop zal bieden aan zowel patiënten als mantelzorgers die geconfronteerd worden met ALS".

Anders Kristensson, Chief Executive Officer van TIKOMED, voegde hier aan toe: "Op dit ogenblik bestaat er geen genezing voor ALS. De beschikbare behandelingen kunnen hooguit de voortgang vertragen. We hopen dat ons ILB-geneesmiddel een doorbraak zal betekenen in het ALS-onderzoek en soelaas zal brengen voor patiënten en mantelzorgers die te lijden hebben van deze ziekte".

De studie wordt uitgevoerd aan en in samenwerking met het Sahlgrenska Universitair Hospitaal, in Göteborg, Zweden. Geassocieerd professor Lennart Persson, een ALS-expert, zal de hoofdonderzoeker zijn. 15 patiënten zullen gedurende 4 weken worden behandeld met ILB.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: TikoMed AB

Share