TRICALS

TRICALS (Treatment Research Institute for the Cure of ALS) beschikbaar voor ALS-patiënten in België

TRICALS is het internationale, online platform voor ALS-patiënten die zich samen met medische ALS-centra en de farmaceutische industrie sterk maken om een betere behandeling te vinden voor deze genadeloze ziekte. Het belangrijkste doel van TRICALS is het uitvoeren van meer geneesmiddelenstudies en het versnellen ervan. Op deze manier wordt de kans op het vinden van een (betere) behandeling voor ALS vergroot.

Voor mensen met ALS betekent TRICALS:

  • Controle over de behandeling en een actieve inbreng in deelname aan klinische studies
  • Sneller toegang tot potentiële geneesmiddelen
  • Up-to-date informatie over klinische studies 

Het Belgisch medisch team dat verbonden is met TRICALS is het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven. Directeur van het NeuroMusculair Referentiecentrum UZ Leuven Prof. Philip Van Damme: ‘Na de start in Nederland is Leuven het eerste centrum dat deel gaat nemen aan TRICALS. Dit netwerk zal zich snel uitbreiden. Doordat patiënten zich als geïnteresseerde voor geneesmiddelenonderzoek registreren kunnen wij als ALS Centra aan de farmaceutische bedrijven laten zien dat er veel ALS-patiënten mee willen doen aan onderzoek. Ook laten we zien dat we een goed georganiseerd netwerk van Europese ALS Centra hebben. Op deze manier willen we meer geneesmiddelenonderzoek naar Europa halen.’

Door te registreren op de beveiligde website van TRICALS, geeft u aan dat u bereid bent om deel te nemen aan het onderzoek dat ernaar streeft om een efficiënte behandeling voor ALS te vinden. Er wordt u gevraagd om medische details in te vullen die vereist zijn om na te gaan of er compatibiliteit is met komende studies. Geregistreerde patiënten ontvangen elke drie maand een nieuwsbrief over aankomende studies en mogelijkheden om deel te nemen.

Heeft u ALS, PSMA of PLS, en wilt u mee doen aan geneesmiddelenonderzoek, registreert u zich dan op www.tricals.org. Tevens kan u klikken op de illustratie hieronder om de brochure voor patiënten te openen.


TRICALS Folder

 
Patiënten delen hun data op TRICALS

Share