Thuis-acteurs VS Belgian Red Flames voor MFL

Zondag 23 december 2018

 

In het één programma Van Gils & gasten waren onlangs Thuis-acteurs Leah Thys en Michiel De Meyer te zien met een toch wel spectaculaire aankondiging. In het kader van de Warmste Week gaat op 23 december het Thuis-team een spannende voetbalmatch spelen tegen onze nationale vrouwenploeg de Belgian Red Flames in de sportoase van Leuven. De opbrengst van de ticketverkoop zal in het kader van MFL integraal verdeeld worden tussen de ALS Liga, het goede doel van Thuis, en Plan International België, het goede doel van de Belgian Red Flames. Leah Thys is al 15 jaar ambassadrice van de Liga en verloor haar neef aan de ziekte. Ook de verhaallijnen van Steven en Kobe zorgde ervoor dat de keuze voor de ALS Liga snel gemaakt was.

"Uit de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week heeft Thuis de ALS Liga gekozen. En dat is niet zomaar. In België lijden continu 1000 mensen aan deze dodelijke spierziekte. Na veel research en gesprekken met de ALS Liga en het Laboratorium voor Neurobiologie van UZ Leuven hebben de schrijvers een tijdje geleden ALS ook in een verhaallijn van Thuis verwerkt. Elke dag zien ongeveer 1,5 miljoen kijkers hoe het personage Steven (acteur Ben Van Ostade) stap voor stap ergere symptomen van de ziekte krijgt. Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed om patiënten én hun omgeving te begeleiden of onderzoek te financieren. Genoeg redenen dus om met de Thuis-acteurs een potje voetbal voor de ALS Liga te spelen."

De artikels die in de media verschenen kan je op deze pagina en op ALS tv bekijken. 

Leah Thys deed in het programma een extra oproep aan de kijkers om een euro te doneren aan de ALS Liga. Omdat het programma een goede 1,5 miljoen kijkers heeft, zou dat een enorme boost geven aan het onderzoeksfonds ‘A Cure for ALS’. Je euro doneren kan via deze doneerpagina.

Van Gils & Gasten Thuis Red Flames

Ook Nora Tilley was een tijdje geleden te gast bij Van Gils & gasten waar ze kwam vertellen over haar diagnose van ALS.

Van Gils & gasten Nora Tilley

Share