Tour du ALS 2019

Schrijf je in!

 

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ wordt er jaarlijks het (fiets) evenement Tour du ALS georganiseerd. Hierbij trotseren honderden fietsers, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux in Frankrijk in de strijd tegen ALS. In 2019 zal ook de ALS Liga partner zijn van dit sportief evenement. Dit om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Update:
Er zijn al een aantal Belgische teams ingeschreven voor Tour du ALS en daar zijn we ontzettend blij mee! Hierbij rees echter de vraag rond het verkrijgen van een fiscaal attest verschillende keren omhoog. Hieronder meer duidelijkheid daarover:
Mensen die een deelnemer willen helpen om het extra bedrag van 1500 euro te verzamelen, kunnen vanaf nu rechtstreeks op het rekeningnummer van de ALS Liga BE28 3850 6807 0320 en BIC BBRUBEBB storten om een fiscaal attest te verkrijgen. Let wel dat je in de mededeling duidelijk ‘Tour du ALS’ vermeldt samen met de naam van degene die je steunt.

Sta je te springen om deel te nemen aan Tour du ALS 2019 of draag je liever je steentje bij als vrijwilliger? Zie je potentieel in deze happening en wil je van Tour du ALS een nog groter succes maken als sponsor?  Klik verder en ontdek hoe je op je eigen manier kan deelnemen aan Tour du ALS.

 

Deelnemer

Sponsor

 

Deelnemers:

Om een groot totaalbedrag te bekomen, roepen we wielerliefhebbers nu al op om in team of individueel te trainen voor de beklimming van de ‘Kale Berg’. Op 29 mei 2019 wordt immers het startschot gegeven voor dit spectaculaire fietsevenement. Fiets je niet zo graag? Ook loopfanaten en wandelaars zijn meer dan welkom om samen te sporten in de strijd tegen ALS. Inschrijven kost € 125 waarbij fietskledij en professionele verzorging in de prijs inbegrepen zijn. Wil je er volgend jaar bijzijn? Lees verder hoe je je kan inschrijven:

1) Deelnemen kan individueel of in groep
2) Elke deelnemer zamelt een bedrag van 1500 euro in via sponsoring of door het organiseren van acties. Dit bedrag zal gaan naar het wetenschappelijk onderzoek naar ALS
3) Laat je deelname weten via events@ALS.be. Meer info over de registratie via de Tour du ALS site volgt. Deze zal een apate registratie krijgen voor Belgische teams.
4) Trainen, trainen en nog eens trainen

Je reis, vervoer en accommodatie zijn niet in de prijs inbegrepen. Je krijgt wel veel respect en dankbaarheid in de plaats! Meer informatie over Tour du ALS kan je vinden via deze link.

BELANGRIJK Ook pALS zijn meer dan welkom om deel te nemen aan Tour du ALS. Hun deelname is volledig gratis! Speciale fietsen zijn ter plaatse aanwezig dus extra vracht meenemen is niet nodig. Bekijk het volgende filmpje om al in de sfeer te komen:

Schrijf je in!

 

Vrijwilliger

Op 29 mei 2019 gaat een nieuwe editie van het sportevenement ‘Tour du ALS’ van start, een wielerhappening waarbij een honderdtal fietsers de Mont Ventoux in Frankrijk beklimt. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ wordt hierbij geld ingezameld ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar ALS. De ALS Liga België is dit jaar partner van Tour du ALS en zoekt vrijwilligers om ondersteuning ter plaatse te bieden. Ben jij iemand die graag een steentje bijdraagt in het mooie Frankrijk? Je kan je inschrijven voor de werkterreinen: Fysio, Rode Kruis, motards, logistiek, horeca, parcours, hospitality en techniek.

Praktisch

- Er wordt een vrijwilligersdag georganiseerd voor de start van Tour du ALS waar je uitleg krijgt over het evenement

In ruil voor je bijdrage krijg je een fantastische ervaring terug! Aarzel dus niet en stel je kandidaat via events@ALS.be. Informeer daarbij naar de speciale voorwaarden van de ALS Liga die je krijgt om als vrijwilliger mee te gaan. Volg ook onze website en Facebookpagina voor updates over het sportevenement van het jaar.

 

Sponsor

Om van Tour du ALS 2019 een nog groter succes te maken dan de vorige edities zijn wij op zoek naar sponsoren. Ben je geïnteresseerd om financieel partner te worden van Tour du ALS? Neem vrijblijvend contact op via events@ALS.be en wij maken graag voor jouw een pakket op maat op.

Share