Verslag VOORZomerweekend 2021

← ga terug naar Overzicht Voorzomerweekend 2021

Dankzij de Nationale Loterij en haar spelers konden we dit jaar het VOORzomerweekend organiseren in zorghotel Middelpunt te Middelkerke. 

De versoepelingen op de coronamaatregelen maakten het ons mogelijk om 27 pALS met hun begeleider te ontvangen. Het was fijn om bekende gezichten terug te zien en om nieuwe gezichten te verwelkomen.

Het thema van deze editie was het warme Mexico. De gasten werden ontvangen in Mexicaanse stijl en de inkomhal en het restaurant waren versierd met cactussen, Mexicaanse vlaggen en piñata’s. Hotel Middelpunt zorgde er ook voor dat de gasten konden genieten van heerlijk Mexicaans eten, waarvoor dank.

Vrijdagavond kwam iedereen gespreid aan op het aangegeven tijdstip. Hierdoor verliep het ontvangst vlot en veilig. Op de kamer vond iedereen een welkomstpakket met een blikje Desperados en gehaakte onderleggers vinden. De onderleggers werden gemaakt door pALS Marie-Christine, die er zelf jammer genoeg niet bij kon zijn. Verder kregen de gasten ook het programma van het weekend.

Het eerste avondmaal werd ingeleid door een speech van Evy, die ook de nieuwe events -en communicatiemedewerker Louis introduceerde. Na het avondmaal konden de gasten meedoen met het spelletjesavond. In verschillende bubbels speelden zij pictionary, waarbij ze Mexicaanse taferelen moesten uitbeelden, en ‘wie is het?’, waarbij de gasten moesten raden welke bekende persoon er op hun hoofd werd geplakt.

Zaterdag konden de gasten genieten van het parkerbad en de infraroodcabine. Naast een ontspannende welness werden er ook meerde tochtjes georganiseerd met paard en kar. In de late namiddag was het tijd voor de groepsfoto. Natuurlijk mochten de sombrero’s en de Mexicaanse snorren niet ontbreken.

’s Avonds kwam Frank Demeyere van de Nationale Loterij tijdens het 4-gangen diner langs om zijn bedankingen en bewonderingen te betuigen.

 

Na het avondmaal speelden we Mexicaanse Bingo (of beter gezegd: Olé!). Elke deelnemer nam een mooie prijs mee naar huis, maar de eerste 4 winnaars hadden het geluk om een piñata kapot te slaan totdat er feestelijke gadgets en snoepjes uit vielen. De anderen konden kiezen uit een groot aanbod illustraties en schilderijen.

Helaas naderde zondagmiddag het einde van het verblijf. De gasten genoten nog van een laatste lunch en tochtje met de paardenkoets. Als afsluiter van het middagmaal gaf Evy nog een bedankje aan de gasten, de vrijwilligers, de sponsors en het personeel van Hotel Middelpunt. Daarna was het tijd om in te pakken en om afscheid te nemen.

Wil je het Voorzomerweekend 2021 via beeldmateriaal herbeleven? Bekijk dan zeker ons fotoalbum!

 

Bijzondere dank gaat uit naar onze financiële sponsor de Nationale Loterij en haar spelers en feestkleding365.be voor het sponsoren van de feestartikelen. Natuurlijk bedanken wij ook het personeel van Middelpunt en onze fantastische vrijwilligers.

 

 

Share