Wereld ALS-dag en opening ALS zorgverblijf

← ga terug naar Persberichten

18-06-2013

21 juni: Wereld ALS-dag & plechtige opening ALS zorgverblijf MIDDELPUNT

Vrijdag 21 juni is het wereld ALS-dag. Traditioneel maken wij op deze dag deze ziekte extra bekend aan de wereld en dit jaar pakken we het wel heel groots aan. Op deze eerste dag van de zomer verzamelen we ons aan zee voor de opening van ons eerste ALS-zorgverblijf ‘MIDDELPUNT’. Jullie zijn van harte welkom op het persmoment in het zorgverblijf Middelpunt op de Westendelaan 37 te Middelkerke om 11u30 waar de plechtige opening op een bijzondere manier zal plaatsvinden in aanwezigheid van onze ambassadeurs, gevolgd door een rondleiding en een receptie.

Het zorgverblijf werd gerealiseerd voor alle ALS-patiënten (pALS). Dit is voor onze pALS dan ook een grote meerwaarde en wij hopen dan ook dat jullie de opening alle aandacht geven die ze verdient.

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose. Je kan ALS ook beschrijven als een ziekte die je lichaam vanaf de nek volledig lamlegt. Je spieren sterven af zodat je niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen. Alle zintuiglijke en geestelijke vermogens blijven echter intact. Je raakt gevangen in je eigen lichaam zonder kans op vervroegde vrijlating. ALS zal je doden binnen gemiddeld 3 jaar. Help ons ALS meer bekend te maken.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor donderdag 20 juni op info@als.be

of +32(0)495/44 67 82

Voor meer informatie:
Evy Reviers
Executive Director
+32(0)495/44 67 82
info@als.be
www.ALS.be

Share