Welkom op ons tv-kanaal!

 

Hier vind je allerhande filmpjes over ALS.

Voor je gemak hebben we ze in vijf categorieën onderverdeeld:

Volg ons op de voet

 

 

Volg ons op de voet 

In deze categorie kunt u de activiteiten van de ALS Liga van dichtbij volgen. Waarmee zijn we bezig? Wat willen we zeker met jullie delen? Van welke projecten willen we jullie zeker op de hoogte stellen? Als wij als ALS Liga de wereld iets te vertellen hebben, zetten wij het in deze rubriek.

 

 

Wetenschappelijk

 

Wetenschappelijk 

Het onderzoek naar ALS staat niet stil. In deze categorie verzamelen wij alle wetenschappelijke informatie  hierover.  Wat is ALS? Wat is het neurobiologisch mechanisme erachter? Hoe staat het met onderzoek en hoe wordt dit gedaan? Wat zijn de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen? Daarnaast kunt u hier ook interviews en wetenschappelijke presentaties bekijken van experts. 
 

 

ALS in de media

 

 

ALS in de media

Het thema ALS komt vaak terug in de actualiteit. In deze categorie vindt u niet alleen nationale en internationale nieuwsfragmenten en duidingsprogramma’s over ALS, maar vindt u ook interviews en dergelijke terug die de media haalden. 

 

 

op de bres voor ALS

 
Op de bres voor ALS
 

Organiseer jij zelf binnenkort een activiteit ten voordele van ALS of heb je weet van een activiteit die plaatsvindt? Of heb je een boodschap voor pALS of voor/over de ALS Liga? Neem dan als de bliksem je camera of smartphone en maak er een filmpje van. Je bezorgt het ons hier.
Boodschappen en projecten verdienen immers zeker een plaatsje op ons tv-kanaal. Hier vind je alvast veel inspiratie. Uiteraard zijn alle filmpjes welkom. In de mate van het mogelijk worden ze gepubliceerd. Eigen initiatieven juichen wij immers ten zeerste toe!
 

Partnerships

 

 

Partnerships

Hier vind je alle samenwerkingen terug van de ALS Liga met bedrijven, voorzieningen, overheden enzomeer, in onze strijd tegen ALS. Ben je benieuwd naar onze partners en de manier waarop zij ons helpen? Exploreer dan zeker deze rubriek.

 

 

Reportages

 

 
Reportages

Deze rubriek toont talrijke reportages die het verhaal van patiënten met ALS vertellen. Je vindt er zowel binnen- als buitenlandse reportages terug van eigen makelij, alsook materiaal dat afkomstig is van nieuwszenders, filmmakers, organisaties, patiënten en vele anderen.

 

 

ALS Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge

Iedereen kent de Ice Bucket Challenge. In 2014 werd dit fenomeen een wereldwijd succes met meer dan 17 miljoen filmpjes op Facebook van mensen die een emmer ijskoud water over hun hoofd kregen. Iedereen die de uitdaging aanging, kon op zijn beurt anderen nomineren en een bedrag opleggen die de genomineerden moesten doneren als ze de uitdaging niet aangingen. Vorig jaar bracht de campagne wereldwijd 215 miljoen euro op, waarvan 310 000 euro in België. De ALS Liga België trapte in augustus 2015 een nieuwe Ice Bucket Challenge op gang om blijvend aandacht te vragen voor de fatale ziekte en het onderzoek ernaar financieel te steunen. Elk jaar verlenen een aantal BV’s graag hun steun aan deze campagne.

Wij wensen je veel kijkplezier!© Copyright ALS Liga België vzw