ALS-onderzoek

Dit zal ongetwijfeld het belangrijkste en meest bezochte onderdeel van de site zijn. Hier zullen zich regelmatig aanpassingen opdringen en nieuwe ontwikkelingen getoond worden. Voortdurend doen er zich onderzoeken voor over de ganse wereld en komen er nieuwe studies.

Van zodra wij hier meer gegevens over ontvangen worden deze onmiddellijk aan dit thema toegevoegd. Wees vooral van één ding zeker: er wordt wel degelijk hard gezocht en gewerkt om aan deze vreselijke aandoening zo snel als mogelijk een halt toe te roepen.

We zien het immers als onze opdracht om bij overheden te pleiten om meer financiële middelen vrij te maken om wetenschappers toe te laten hun onderzoek versneld uit te voeren. Daarbij dringen we aan op het hanteren van minder strenge selectiecriteria voor projecten gericht op zeldzame ziekten, in het bijzonder ALS. Ook via het eigen ALS-onderzoeksfonds verzamelen we niet aflatend fondsen om baanbrekend onderzoek te ondersteunen. Daarnaast willen we een nog actievere rol vervullen in onderzoekscommunicatie naar patiënten met ALS. U kan onze visie hierop uitgebreid lezen in de onderstaande tekst.


Bevordering van ALS-onderzoek.pdf

 

Indien je nog sneller wenst geïnformeerd te worden kan je via het onderdeel links aan alle informatie geraken, meestal wordt deze wel in het Engels weergegeven.

 WERELDWIJD ONDERZOEK - Klik hier

A cure for ALS - Klik hier

 

 

Archief

Share