Ferrer verlengt zijn klinische ALS-studie

26-06-2023

Om een geode beurt te maken in de samenleving verlengt Ferrer zijn fase III klinisch onderzoek ADORE (ALS-onderzoek met een Dagelijkse ORale dosis Edaravone) naar FNP122 tegen amyotrofische laterale sclerose (ALS). Tijdens de ADOREXT-studie kunnen alle deelnemers die het hele ADORE-traject hebben doorlopen FNP-122 krijgen. Patiënten die de behandeling hebben stopgezet voor andere dan veiligheidsredenen maar toch de studieperiode volledig hebben doorlopen, zullen eveneens worden uitgenodigd om deel te nemen aan ADOREXT.

De extensie maakt een verdere evaluatie mogelijk van het effect op lange termijn van de dagelijkse orale formule van edaravone (FNP122) bij patiënten met ALS, een ziekte waarvoor de behandeling nog steeds een onbevredigde behoefte vormt. De ADORE-studie peilt al sinds haar aanvang naar de efficiëntie van edaravone (FNP122) en naar het vermogen van het middel om het leven van de patiënten te verlengen. De molecule werkt als een antioxidant met het potentieel om de ziektevoortgang te stremmen door zenuwcellen te beschermen.
Tatjana Naranda, Ferrers Chief R&D Officer, legt uit: ”De ADOREXT-studie stelt het onderzoeksteam van de onderneming in staat om mensen die lijden aan een ernstige ziekte zoals ALS een betekenisvolle en differentiële meerwaarde te bieden. Ferrer wijdt zich ten volle aan de verbetering van het leven van mensen die kampen met een ernstige en slopende ziekte.”

Internationale Europese studie met de steun van TRICALS
De extensie van de fase III klinische studie ADORE zal steun blijven ontvangen van TRICALS, het grootste Europese initiatief dat een remedie zoekt tegen ALS. Momenteel neemt een aantal patiënten deel uit Spanje, Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Nederland, Polen, Ierland en Zweden en daar worden de komende maanden wellicht nog meer landen aan toegevoegd.

Het ADOREXT-protocol werd ontwikkeld met inachtneming van de noden en perspectieven van ALS-patiënten (pALS) zoals verzameld tijdens een Adviescomité van Vertegenwoordigers van de ALS-patiënten (PAB), waarin 8 patiëntenorganisaties uit Europa en Noord-Amerika zetelden.
ADORE lanceerde ADORE in november 2021 in lijn met zijn steeds toenemende focus op neurologische, vasculaire, darm- en longziekten. De overgang van ADORE naar ADOREXT vond plaats in maart 2023.

 
Vertaling: Bart De Becker

Bron: Ferrer.com
 

Share