Eye Click Donation for ALS

ALS LIGA BELGIË BEDENKT INNOVATIEVE MANIER OM TE DONEREN.

Ervaar heel even hoe het voelt om met Amyotrofe laterale sclerose (ALS) te leven en doneer voor onderzoek op eyeclickdonation.org.

Doneer zonder je muis of touchpad te gebruiken”

De spieren verantwoordelijk voor oogbewegingen worden vaak gespaard tot het einde van het aftakelingsproces. Daarom creëerde ALS Liga België eyeclickdonation.org, een website om te doneren voor onderzoek, met één groot verschil: je kan de site enkel besturen met je ogen. Speciale Face tracking software volgt de bewegingen van het hoofd, waardoor je de muiscursor kan besturen. Ook de ogen worden gescand: door ze te sluiten maak je muisklikken. Door de site op deze manier te besturen, krijgen gebruikers heel even een indruk van hoe het voelt om dag in dag uit te leven met ALS. De site laat toe om je naam te typen op een virtueel toetsenbord en het bedrag dat je wenst te doneren (van 1 tot 999 euro), in te voeren. Vervolgens ga je automatisch naar Paypal, waar je je betaling veilig kan afhandelen.

“Ervaar hoe het voelt om te leven met ALS”

ALS is een zeldzame neurologische ziekte waarbij de spiergroepen één voor één verzwakken en afsterven. Met deze website wil de ALS Liga mensen even laten stilstaan bij de verlammende effecten van ALS en heel even de hulpeloosheid van de ziekte te ervaren. Patiënten met ALS doorstaan namelijk een verlengde, pijnlijke strijd. Enkel hun bewustzijn blijft onaangetast: terwijl hun spieren verlammen, worden ze gevangen in hun eigen lichaam. ALS zal je doden binnen gemiddeld 3 tot 5 jaar. En omdat er momenteel geen remedie bestaat tegen de ziekte, kunnen dokters enkel de aftakeling zo pijnloos en comfortabel mogelijk maken.

Ondanks het wereldwijde succes van de Ice Bucket Challenge in 2014, bestaat er nog steeds geen remedie voor ALS. Daar hoopt de ALS Liga nu verandering in te brengen. Hartelijk dank voor uw donatie op eyeclickdonation.org
Vereisten: Google Chrome, Webcam

Share