De ALS Liga bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met champagne!

← ga terug naar Persberichten

03-07-2020

Al 25 jaar tracht de ALS Liga de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken. 

Om het 25 jaar bestaan van de Liga te vieren verkopen we, in samenwerking met champagnehuizen Gaston Cheq en Aline Juvenelle, onze eigen gepersonaliseerde champagneflessen. Je kan zowel een samenstelling kopen alsook per fles. Je kan kiezen om een combinatie te pakken en dan krijg je drie flessen van elk of bestel een magnum fles van Gaston Cheq.

Ook in deze corona-tijden rekent de ALS Liga nog altijd op de steun van de mensen. Tijdens deze pandemie is onze fondsenwerving volledig stil komen te liggen. Wil je dus graag je steentje bijdragen ga dan snel naar onze website waar je een bestelformulier kan invullen en daarmee de ALS Liga weer een stap verder zet naar een ALS-vrije wereld! 

De zenuw-spierziekte ALS & ALS Liga
ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden ongeveer 400.000 mensen aan ALS: ALS treft ongeveer 6 tot 7 mensen op 100.000 en komt overal ter wereld voor. De meeste patiënten krijgen ALS rond hun 60 jaar, maar er zijn ook tieners met ALS. Mannen worden iets frequenter getroffen dan vrouwen. In België lijden continu 1.000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel bij.

PR & Events Officer: persdienst@ALS.be
Voor meer informatie
Evy Reviers, CEO : +32 (0) 495 44 67 82

Champagne  

Share