Neuralstem brengt 19.6M$ aan aandelen uit voor phase II studie ALS

07-03-2014

Verkorte tekst

Neuralstem Inc’s biedt voor 19,65 miljoen dollar aandelen aan die verder zullen helpen om het voortouw te nemen voor de compound NSI-566 in Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), die fase II studie is “ verder dan halverwege" zei CEO Richard Garr...

De fase-II studie in ALS kreeg financiering van de National Institutes of Health en van de vereniging voor ALS, zei hij. "We moeten zes maanden wachten na de laatste operatie vooraleer de studie teneinde is," zei Garr. "Ergens naar het einde van dit kalenderjaar, moet de Phase II [in ALS] over zijn."

Neuralstem’s aanpak vertegenwoordigt 's werelds eerste intraspinale injecties van stamcellen. "Dit is een gerichte chirurgie op verschillende segmenten van het ruggenmerg en de cellen gaan eigenlijk naar de motor neuron groepen in die segmenten en integreren via de synaps," zei Garr. "Er zijn, in het verleden, mensen geweest die hebben geprobeerd met wat je volwassen stamcellen zou noemen– alle soorten beenmerg en bloedstamcellen en dingen-in de holte met spinale-vloeistof," Hoewel, dergelijke experimenten vonden plaats "meestal in Mexico en in Duitsland en andere plaatsen, evenals China, zei hij.

"Onze aanpak is uniek, eigenlijk gaat het over de wederopbouw van de elektrische circuits," zei Garr. "Deze cellen zweven niet op en neer in de spinale vloeistof, en ze migreren niet naar het ruggenmerg. Ze gaan en maken nieuwe circuits binnen zeer specifieke segmenten van het ruggenmerg," waarvan elkeen verantwoordelijk is voor specifieke groepen van spieren, merkte hij op. Bij ALS patiënten, wanneer de spieren voor ademhalen en slikken verdwijnen, doen de patiënten dat ook, niet lang daarna.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Neuralstem

Share