Hoofdtopics

Dit is ongetwijfeld het belangrijkste en meest bezochte onderdeel van onze website. Voortdurend worden over de hele wereld onderzoeken gedaan en komen er nieuwe studies bij.

In deze rubriek is er plaats voor feiten, evenementen en gebeurtenissen die verband houden met ALS, de ALS Liga of met individuele betrokken personen.

In deze rubriek kan je alles vinden aangaande de wetswijzigingen en aanpassingen in de welzijns- en gezondheidssector. Ook aangaande opvang, thuisverzorging en vrijwilligerswerk kan je hier terecht. Alsook een overzicht van publicaties in verband met ALS en standpunten.

Aanvragen

vaph

Het VAPH wil de participatie, integratie en gelijkheid van kansen van personen met een handicap bevorderen in alle domeinen van het maatschappelijk leven. Het doel is dat zij de grootst mogelijke autonomie en levenskwaliteit bereiken...

FOD

Op deze website vind je interessante informatie voor personen met een handicap, zoals nieuwe bedragen van uitkeringen, veel gestelde vragen, de maatregelen in vogelvlucht,…

Riziv

Het RIZIV is een federale instelling die, net als de ziekenfondsen, een cruciale rol speelt in zake gezondheidszorg en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Ze organiseert, beheert en controleert die “verplichte verzekering” in België.

Nieuwsbrief

Ontvang je graag ons ALS Liga-magazine? Schrijf je dan hier in. In onze nieuwsbrief vind je de laatste en belangrijkste onderzoeken, activiteiten, tips,…

Visibiliteit

fotoalbum

Alle foto's van de activiteiten die tijdens de afgelopen jaren georganiseerd zijn door en ten voordele van de ALS Liga kan je hier bekijken. Ook foto's vanwege ALS-patiënten zelf vind je hier.

video

Bekijk hier video's van patiënten en van wetenschappers die vertellen over ALS, leerrijke video's over technologieën en al onze TV-spots.

Investeerders

Een overzicht van de investeerders in de ALS Liga en een link naar hun websites.

links

Hier vind je links naar ALS-verenigingen in andere landen, websites van patiënten en allerlei nuttige links rond vrije tijd, organisaties, toegankelijkheid, hulpverlening,…

Social media

Volg ons op Facebook.

Volg ons op Twitter.

Instagram

Volg ons op Instagram.

linkedin

Volg ons op LinkedIn