Steunen voor hulpmiddelen

Indien u pALS hulpmiddelen voor communicatie wil aanbieden, doe een gift aan de ALS Liga met vermelding ‘ALS M&D’.
Voor een gift vanaf 40 euro per jaar ontvangt u een fiscaal attest
KLIK HIER EN DONEER: BE28 3850 6807 0320 en BIC BBRUBEBB

Uw gift in het kader van ALS M&D wordt 100% besteed aan:

ALS Mobility & Digitalk (ALS M&D) is een uitleendienst waar patiënten met ALS (pALS) snel en gratis hulpmiddelen kunnen ontlenen. In het gamma zitten communicatiehulpmiddelen zoals computerbediening via hoofd- of oogbewegingen, spraakcomputers en tablets met communicatiesoftware.

De uitleendienst ALS Mobility & Digitalk is een antwoord op de ontoereikende overheidsmaatregelen voor mensen met ALS. ALS-patiënten leven gemiddeld slechts 3 tot 5 jaar. In die tijd veranderen hun noden ook ingrijpend. Mensen die ouder dan 65 jaar zijn op het moment van de diagnose ALS kunnen niet of nauwelijks bij de overheid terecht. De uitleendienst ALS M&D helpt alle ALS-patiënten en leent hen gratis de hulpmiddelen uit die zij op dat moment nodig hebben.

De uitleendienst is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende noden van een ALS-patiënt. Een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen is vereist. Ze moeten steeds beschikbaar zijn en continu aangepast worden.

De laatste jaren heeft de uitleendienst enorm geïnvesteerd in de aankoop, het onderhoud, en de aanpassing van allerhande hulpmiddelen en softwarematige systemen. Daarnaast konden we rekenen op sympathisanten die hoogtechnologische hulpmiddelen zoals elektrische rolwagens met kinbesturing, communicatieapparatuur, omgevingsbesturingssystemen en tilsystemen hebben geschonken. Maar financiële ondersteuning is en blijft essentieel om de optimale werking van de uitleendienst te garanderen en pALS zo veel mogelijk ondersteuning te bieden.

Weldoeners dragen rechtstreeks bij aan het succes van dit project en de levenskwaliteit van pALS. Doneer nu en verzacht de lijdensweg van de honderden ALS-patiënten die wij bereiken en ondersteunen.

Dankzij de bijdragen van velen lukt het ons een mirakel waar te maken! U doet toch ook mee?

Share