A Cure for ALS

Share

DoneerOp vrijdag 25 november 2016 heeft ALS Liga België 302.000 euro onderzoeksfinanciering uitgereikt via haar onderzoeksfonds “A cure for ALS”. Met dit bedrag, ingezameld doorheen het jaar 2016, ondersteunt de Liga het onderzoek naar de ongeneeslijke en dodelijke zenuwspierziekte ALS.

“A Cure for ALS” is het onderzoekfonds van de ALS Liga België. Giften aan dit fonds worden integraal besteed aan wetenschappelijk onderzoek, zonder dat er administratieve kosten worden afgerekend bij het doneren. Donateurs beslissen zelf aan welk project hun gift wordt besteed. Op deze manier kunnen zij op gerichte en transparante manier kiezen voor het project van hun voorkeur; een project dat door de ALS Liga wordt gesteund en dat een grote kans op succes biedt.

Het opzet, het doel, de kosten en de specifieke verwachtingen per project worden gedetailleerd beschreven op de website van de ALS Liga. Elk project beschikt over zijn eigen webpagina met een teller die het tot nu toe behaalde bedrag aanduidt. Telkens er een donatie wordt overgemaakt, loopt de teller op. Hoeveel er nog moet ingezameld worden per project, wordt eveneens aangeduid.

Prof. Van Damme en Prof. Van Den Bosch specialiseren zich aan de KU Leuven / VIB al jarenlang in het ALS-onderzoek. Enerzijds spitsen ze zich toe op stamcelonderzoek, waarbij vanuit lichaamscellen van ALS patiënten menselijke stamcellen waaronder motorneuronen worden genereerd en bestudeerd. Anderzijds worden mechanismen die tot het verlies van motorneuronen leiden bestudeerd en factoren die het ziekteproces beïnvloeden in kaart gebracht aan de hand van het inbrengen van defect menselijk ALS genenmateriaal in de fruitvlieg als diermodel.

Details over deze en nieuwe projecten van de onderzoeksteams die ze uitvoeren kunnen geconsulteerd worden op de website ALS.be onder de rubriek A Cure for ALS. Informatie aangaande de projecten portfolio voor het jaar 2017 zal kortelings op dezelfde locatie beschikbaar zijn.

“De ALS Liga is trots op de Belgische onderzoekers en de vorderingen die ze maken. Net daarom hebben we ervoor gekozen om hen via donaties aan de ALS Liga te ondersteunen”, zegt Evy Reviers, CEO. “Al jaren genieten we van een vruchtbare samenwerking met de KU Leuven en werken we graag mee aan een doorbraak.”

Kalender

  •  
  • 1 van 3

Bekijk alle activiteiten

Acties / Doneren

 

Danke, Spenden, ALS

Facebook Feed

Facebook feeds