A Cure for ALS

Activiteit
Streefbedrag
Al gedoneerd
Geïnduceerde Pluripotente Stamcellen in de strijd tegen ALS€ 664.000,00€ 128.946,99
De fruitvlieg als model voor nieuwe behandelingen voor ALS€ 450.000,00€ 40.667,98
De zebravis als model voor C9orf72 gerelateerde ALS€ 400.000,00€ 35.796,88
Text after: 

 

A Cure for ALS is het onderzoekfonds van de ALS Liga België. De giften in dit fonds worden integraal geschonken aan het wetenschappelijk onderzoek, zonder dat er administratieve kosten worden afgerekend bij het doneren. Donateurs beslissen zelf aan welk project hun gift wordt uitbesteed. Op die manier kunnen zij op een gerichte en transparante manier kiezen voor een project die door de ALS Liga wordt gesteund en die een grote kans op succes biedt.

Het opzet, het doel, de kosten en de specifieke verwachtingen per project worden gedetailleerd beschreven op de website van de ALS Liga. Elk project beschikt over haar eigen webpagina met een teller die het tot nu toe behaalde bedrag aanduidt. Telkens er een donatie wordt gemaakt, loopt de teller op. Hoeveel er nog moet ingezameld worden per project, is ook aangeduid.

Prof. Robberecht, Prof. Van Damme en Prof. Van Den Bosch specialiseren zich al jarenlang op het ALS-onderzoek aan de KU Leuven, leider op het vlak van geneeskunde, en spitsen zich op dit moment toe op de volgende onderzoeken:

● De zebravis als model voor C9orf72 gerelateerde ALS
● Geïnduceerde Pluripotente Stamcellen in de strijd tegen ALS
● De fruitvlieg als model voor nieuwe behandelingen voor ALS

“De ALS Liga is trots op de Belgische onderzoekers en de progressie die ze maken. Net daarom hebben we hun gekozen om donaties via de liga te ontvangen”, zegt Evy Reviers, CEO van de ALS Liga. “Al jaren genieten we van een vruchtbare samenwerking met de KU Leuven en werken graag mee aan een doorbraak.”

“We combineren de diagnose en zorg voor patiënten die lijden aan ALS met het verrichten van klinisch en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Het doel van ons onderzoek is het begrijpen van de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor afsterven van de motorische zenuwcellen bij ALS. Een beter inzicht in het ziekteproces laat immers toe bij te dragen tot de ontwikkeling van nieuwe therapeutische strategieën voor ALS. Zo’n onderzoek is erg duur. De financiële steun die we van de ALS Liga in het verleden reeds hebben mogen ontvangen en die we in de toekomst zullen krijgen, is voor ons uitermate belangrijk.”
- Prof. Wim Robberecht

 

 

 

Totaal van alle donaties:

€ 205.411,85

13 %

Streefbedrag

€ 1.514.000

Percentage

13 %

De onderzoeksteams


Philip Van Damme, MD, PhD
Stamcellen voor ALS


Ludo Van Den Bosch, PhD
Fruitvlieg als model voor ALS


Wim Robberecht, MD, PhD
Zebravis als model voor ALS

Kalender

  •  
  • 1 van 4

Bekijk alle activiteiten

Acties / Doneren

 

Danke, Spenden, ALS

Facebook Feed

Facebook feeds