De orale oplossing van RADICAVA® werd in Zwitserland goedgekeurd ter behandeling van ALS

11-05-2023

De Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation, die deel uitmaakt van de Mitsubishi Chemical Group, kondigde vandaag aan dat haar dochtermaatschappij Mitsubishi Tanabe Pharma GmbH (hierna ‘MTPD’), die ze volledig in eigendom heeft, op 1 mei 2023 de goedkeuring heeft verkregen van de Zwitserse Autoriteit (Swissmedic) om de orale oplossing van RADICAVA® (generische naam: edaravone) te gebruiken ter behandeling van amyotrofische laterale sclerose (hierna: ‘ALS’).

De orale oplossing van RADICAVA® zal door de MTPD worden gecommercialiseerd in Zwitserland. De orale oplossing van RADICAVA® is een formule die hetzelfde actieve bestanddeel bevat als de intraveneuze infusie van edaravone (met de Japanse productnamen RADICUT® Injectie 30mg en RADICUT® Baxter voor I.V. Infusie 30mg).

De orale oplossing van RADICAVA® is even efficiënt als de infusieversie van edaravone, waarvan een cruciale studie heeft aangetoond dat ze het verlies van fysieke functie afremt in geval van ALS. De MTPC Group ontwikkelde de orale oplossing van RADICAVA® om tegemoet te komen aan de onbevredigde behoeften van de ALS-patiëntgemeenschap.

Tot nog toe (dat wil zeggen sinds 2019) was alleen de intraveneuze versie van edaravone (RADICAVA®) goedgekeurd en verkrijgbaar in Zwitserland. De nieuwe orale oplossing is belangrijk voor de Zwitserse patiënten. De MTPC Group wil de orale oplossing van RADICAVA® niet alleen in Zwitserland aanbieden, maar ook in de VS, Canada, en Japan, waar de orale oplossing van edaravone al werd goedgekeurd en op de markt gebracht.

Vertaling: Bart De Becker

Bron: Persbericht MITSUBISHI CHEMICAL GROUP CORPORATION
 

Share