ALS en de bloed - hersen barrière

11-01-2013

ALS TDI start samenwerking met BBB om mogelijke behandelingen voor ALS te onderzoeken

Het ALS therapie en ontwikkelings instituut (ALS TDI) is een nieuwe samenwerking met BBB, een klinische fase biotechnologie onderneming, gestart die zich toelegt op verbeterde drug delivery door de bloed - hersen barrière, te onderzoeken naar mogelijke behandelingen voor ALS.

"Dit partnerschap brengt een nieuwe potentiële tool voor de veilige levering van medicaties voor het vertragen of stoppen van de progressie van ALS," zegt Steve Perrin, Ph.D., CEO & CSO van ALS TDI. "Je kan kundig zijn in het doseren van een medicijn in het bloed, maar nog niet bij het passeren van de bloed - hersen barrière, dus kunnen we nu dingen proberen waartoe we voorheen niet in staat waren. Het verbetert het arsenaal van massavernietigingswapens waarover we beschikken in onze zoektocht naar doeltreffende behandelingen voor ALS."

De bloed - hersen barrière (BBB) versterkt de wanden van bloedvaten om te voorkomen dat bepaalde giftige stoffen in de hersenen terechtkomen. Terwijl deze cruciale bescherming behouden blijft, vormt de barrière ook een uitdaging voor het leveren van potentiële therapeutische middelen voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals ALS.

"Wij geloven sterk in het sneller creëren van behandelingsopties voor verwoestende hersenziekten door het duurzaam en beter afleveren van bekende stoffen aan het centrale zenuwstelsel (CNS)," zei Pieter Gaillard, Ph.D., oprichter en Chief Scientific Officer van BBB. "Het is een belangrijke bevestiging van ALS TDI voor BBB als partner bij de toepassing van een nieuwe benadering van ALS. Deze samenwerking zal BBB de mogelijkheid bieden om het gezamenlijk streven naar verschillende behandelingsopties voor ALS, en we kijken ernaar uit om samen te werken met de deskundigen van het instituut te."

Voor meer informatie EN - klik hier

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Pharmabiz.com

Weerstand ALS-geneesmiddelen - Klik hier

Therapieën die direct naar het centrale zenuwstelsel gaan - Klik hier

Share