NurOwn update

08-02-2013

Eerste Patiënt Begint Behandeling in Brainstorm’s Phase IIa Trial voor ALS

NEW YORK & PETACH TIKVAH, Israël—Brainstorm Cell Therapeutics (OTC.QB:BCLI), een toonaangevende ontwikkelaar van volwassen stamceltechnologieën voor neurodegeneratieve ziektes, kondigde vandaag aan dat de eerste patiëntenbehandeling is begonnen binnen het bedrijf’s Phase IIa dosisverhogende klinische proef voor ALS. De proef, die de veiligheid en preliminaire efficaciteit van Brainstorm’s NurOwn stamceltherapie kandidaat zal evalueren, wordt uitgevoerd in het Hadassah Medical Center in Jeruzalem.

In de Phase IIa proef zullen drie groepen van elk vier patiënten gecombineerde intramusculaire en entrathecale toediening van NurOwn cellen krijgen, in toenemende dosissen. Het eerste cohort van vier patiënten wordt verwacht de behandeling te voltooien tegen het einde van April 2013. De proefdeelnemers zullen drie tot zes maanden gevolgd worden na de transplantatie.

 

Vertaling: ALS Liga: Jorre

Bron: Brainstorm Cell Therapeutics

29-01-2013

Progressie van de klinische proeven

Begin juni (2012), hebben we bij de 12de ALS-patiënt de transplantatie van onze fase I / II klinische proef met NurOwn uitgevoerd in het Hadassah Medisch centrum in Jeruzalem. In juli, hebben wij een positief tussentijds veiligheidsrapport ingediend bij het Israëlisch ministerie van gezondheid (MOH) over de eerste 12 ALS-patiënten in de studie, waaruit blijkt dat de behandeling goed verdragen werd en dat er veelbelovende aanwijzingen van klinische verbetering in een aantal van de patiënten waren.

Net zoals we gepland hadden voor begin 2013, keurt de MOH de versnelling naar een fase II met stijgende doses toe voor de beoordeling van de veiligheid en de voorlopige werkzaamheid van de NurOwn behandeling. In deze fase IIa studie die deze maand start, zal een tweede groep van 12 patiënten een gecombineerde toediening van NurOwn, namelijk intramusculair en intrathecaal, toegediend krijgen in toenemende dosis, verdeeld over 3 groepen patiënten. De studiedeelnemers, die al zijn gerecruteerd, zullen gedurende drie tot zes maanden na de transplantatie worden gevolgd.

Bovendien, zijn de voorbereidingen goed gevorderd voor een fase II klinische studie in de VS, gepland voor 2013, in afwachting van goedkeuring door de FDA.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: BrainStorm Cell Therapeutics

ALS-onderzoek samenvattingspunten: Stamceltherapie

Update BrainStorm's stamceltherapie - Klik hier

Tussentijdse resultaten Brainstorm - Klik hier

Persbericht BrainStorm - Klik hier

Nieuwe bewaarmethode NurOwn - Klik hier

Share