Amorfix kondigt vooruitgang aan in ALS-programma

18-04-2013

TORONTO, Ontario – Amorfix Life Sciences heeft vandaag aangekondigd dat de ontwikkeling van de eerste effectieve bloedtest om Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) te diagnosticeren door middel van het klonen van ultra-hoge affiniteit antilichamen tegen het enzym superoxide dismutase 1 (SOD1), betrokken bij de ontwikkeling van de ziekte, progresseert.

"De generatie van deze hoge kwaliteit antilichamen voor de ontwikkeling van een zeer gevoelige en eenvoudige bloedtest om ALS te diagnosticeren door het meten van misfolded SOD1 in het plasma van patiënten, is er aanzienlijk op vooruitgegaan " zei Dr. Neil Cashman, CSO, mede-oprichter en voorzitter van de Raad van bestuur van Amorfix. "Wij hebben grote vooruitgang geboekt in een relatief korte tijd en blijven pushen om deze broodnodige diagnostische test in de kliniek en op de markt te krijgen en dit zo snel mogelijk."

Deze ultra-hoge affiniteit antilichamen zullen ook een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van een behandeling voor ALS in onze therapeutische en vaccin initiatieven. Het Amorfix therapeutisch antilichaam programma, dankzij de samenwerking met Biogen Idec, blijft toenemen door preklinische diermodellen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een strategisch partnerschap met Pan-provincial Vaccine Enterprise Inc. (prevent) om ALS-therapeutische vaccins tegen misfolded SOD1 te ontwikkelen.

"Wij zien geweldige vooruitgang en spannende resultaten uit al onze programma’s voor ALS," zei Dr. Robert Gundel, President en CEO van Amorfix. "Onze bedrijfsstrategie is om gebruik te maken van belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen in combinatie met onze interne wetenschappelijke expertise en merkgebonden technologie en strategische partnerschappen en allianties met andere bedrijven om deze ontdekkingen zo snel mogelijk in producten om te zetten." Het programma ALS is een groot en goed voorbeeld van de bedrijfsaanpak in disease management om met een product voor de diagnose van de ziekte vroeg strategische partnerschappen voor behandeling via therapeutische antistoffen en vaccins te ontwikkelen."

ALS is een ziekte die moeilijk te diagnosticeren en te behandelen is. Op dit moment moeten clinici vertrouwen op een combinatie van klinische bevindingen en indirecte testen om de diagnose van ALS te bevestigen, aangezien er geen diagnostische test of biomerker tot hun beschikking is. De gemiddelde overlevingstijd na diagnose is 3 tot 5 jaar wat aangeeft dat er geen doeltreffende behandelingen voor patiënten met ALS beschikbaar zijn. Het bedrijf gelooft dat de beschikbaarheid van een betrouwbare bloedtest een belangrijke vooruitgang in het beheersen van deze verwoestende ziekte zou betekenen, waardoor clinici eerder de ziekte kunnen opsporen en een betere behandeling kunnen bieden. De geprojecteerde markt voor een dergelijke diagnostische test is ongeveer $250 M. Bovendien heeft het bedrijf therapeutische en vaccin programma's met potentiële blockbuster producten wat zou kunnen betekenen dat de patiënt door behandeling de ziekte overleven of vertragen of het begin van ziekte verhinderen.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Amorfix Life Sciences

Amorfix - Klik hier

Share