Medicijnen op maat

14-05-2013

Samenwerking om een gepersonaliseerde aanpak te verkennen voor Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) behandelingen

San Diego

Het ALS Emergency Treatment Fund (ALS-ETF) en Denovo Biomarkers (Denovo) hebben een partnerschap aangekondigd. Ze willen verkennen of ze met behulp van Denovo technologie potentiële responder groepen voor medicijnen bestudeerd in ALS-patiënten kunnen identificeren. Deze gepersonaliseerde aanpak kan geneesmiddelenontwikkeling in ALS en andere levensbedreigende aandoeningen versnellen.

Het partnerschap zal farmacogenomische technologie van Denovo integreren in de analyse van biologische stalen van expanded access programma's (EAP) dat ALS-ETF als sponsor verkreeg. Door het identificeren van genomische biomarkers die correleren met patiënten die reageren op behandeling, trachten de partners passende deelgroepen van patiënten te identificeren voor de uitvoering van verdere studies.

"Deze uitdagende samenwerking met Denovo Biomarkers kan de ontwikkeling van geneesmiddelen voor ALS versnellen en kan ons helpen om nuttige informatie voor patiënten en artsen te bieden," zei Jess Rabourn, Managing Director van ALS-ETF. Dr. Wen Luo, Chief Scientific Officer voor Denovo Biomarkers, voegde toe, "dit partnerschap maakt gebruik van de missie van ALS-ETF en het grote nut van ons platform. Wij hopen dat onze gezamenlijke inspanningen tot betere, meer doelgerichte behandelingen voor ALS zullen leiden."

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: PR Newswire

Share