Questcor begint fase 2 studie met Acthar in ALS

01-08-2013

ANAHEIM, Californië, /PRNewswire via COMTEX /--Questcor Pharmaceuticals, Inc kondigde vandaag aan dat ze start met patiënten inclusie voor de Questcor fase 2 studie van de veiligheid en verdraagbaarheid van H.P. ActharGel (corticotropine injectie) bij patiënten met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ALS, een progressieve, degeneratieve ziekte treft motorische neuronen. ALS is een ernstige invaliderende ziekte die aanzienlijk de kwaliteit van leven verandert. Volgens de ALS Association is de gemiddelde levensverwachting vanaf diagnose ongeveer twee tot vijf jaar.

De studie zal tot 40 patiënten includeren in een 8 weken durende gerandomiseerde, open label studie om de veiligheid en verdraagbaarheid van vier doserings regimes van Acthar te bestuderen. Patiënten die met succes de eerste 8 weken durende studie afsluiten hebben dan de mogelijkheid om deel te nemen aan een 28-week open label uitbreiding met een 3-weekse afbouwperiode en één week follow-up periode. De studie zal ook onderzoeken of Acthar geen functionele verbetering aan ALS-patiënten biedt.

"Questcor heeft haar groeiende R & D-inspanningen gericht op verwoestende medische aandoeningen waarvoor patiënten behoefte hebben aan nieuwe behandelmogelijkheden" zei Dr. David Young, Questcor ‘sChief Scientific Officer. "We begrijpen steeds meer over het werkingsmechanisme van Acthar en hoe het voordeel zou kunnen bieden aan patiënten in nood. De eerste niet-klinische onderzoeksinspanningen leverden ons gegevens die suggereren dat Acthar potentieel therapeutisch voordeel kan bieden aan patiënten met ALS, wat ons tot deze belangrijke fase 2 studie geleid heeft om deze mogelijkheid verder te verkennen."

Ga naar http://www.clinicaltrials.gov/ voor meer informatie over studies met betrekking tot Acthar.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: MarketWatch

Share