Cytokinetics meer patiënten

01-08-2013

Cytokinetics Inc. (CYTK:US), de ontwikkelaar van een experimenteel geneesmiddel voor Amyotrofische Laterale Sclerose, zei dat het de hoeveelheid patiënten zal doen toenemen in een studie van de behandeling nadat sommigen per vergissing een placebo hadden toegediend gekregen.

Na overleg met regelgevers breidde Cytokinetics dit testproces uit tot ongeveer 680 patiënten en updatete het de sectie statistische methodes. Vandaag verklaarde het in South San Francisco, Californië gevestigde bedrijf dat deze wijzigingen waarschijnlijk de proceskosten dit jaar en volgend jaar met ongeveer 5 miljoen dollar zullen doen toenemen.

Cytokinetics bevestigde op 8 juli dat door een programmeerfout bij een controletaak van een studiegeneesmiddel 58 patiënten een placebo hadden toegediend gekregen in plaats van het geneesmiddel, tirasemtiv, waarmee ze hadden moeten worden behandeld. Tot nu toe werden meer dan 500 patiënten ingeschreven om deel te nemen aan het testproces, dat zich nu al in de tweede fase bevindt op een totaal van drie fases, die doorgaans vereist zijn om een wettelijke goedkeuring te verkrijgen.

Het bedrijf deelde mee dat de inschrijvingen wellicht in de tweede helft van dit jaar zullen worden afgerond en dat de resultaten begin 2014 beschikbaar zullen zijn. ALS is een fatale aftakeling van het centrale zenuwstelsel waarvoor er nog geen remedie gekend is.

Het Cytokinetics aandeel daalde bij het sluiten in New York met 4,5 procent naar 13.10 $. De hoeveelheid aandelen is dit jaar verdrievoudigd.

 

Vertaling: ALS Liga: Karla

Bron: Bloomberg

Share