Neuren, Metabolische progressie in neuronen medicatie

12-11-2007

Neuren in eerste fase 3 testen in Australië

Sydney , Oct 15, 2007 (RWE via COMTEX)

(RWE Australian Business News) Neuren Pharmaceuticals (ASX:NEU) en Metabolic Pharmaceuticals (ASX:MBP) rapporteerden nieuwe gegevens over dieren uit hun co-onderzoeks programma om Neural Regeneration Peptides (NRPs) te ontwikkelen als een nieuwe behandeling voor neuropathische en neurodegeneratieve omstandigheden.

NRPs zijn een klasse van menselijke afgeleide peptiden die een brede waaier van biologische effecten tonen die belangrijk zijn voor de bescherming en regeneratie van weefsel uit het zenuwsysteem. Een mogelijk aanvoerende kandidaat voor medicatie met de gewenste fysische karakteristieken werd nu geïdentificeerd uit preklinische testen.

In knaagdier studies, heeft medicatie kandidaat NNZ-4945 laten zien dat ze het leven van muizen in een model van een motor neuron ziekte kan verlengen en ook functionele stoornissen vermindert in een model van perifere neuropathie.

NNZ-4945 getest op muizen met de motor neuronen ziekte.

Motor neuron ziekte MND, ook gekend als Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die de motor neuronen aanvalt in de hersens en in het ruggenmerg

Motor neuronen zijn de cellen die de spieractiviteiten van het skelet beheren zoals spreken, wandelen, slikken en ademen. Wanneer motor neuronen niet langer impulsen kunnen zenden naar de spieren door MND, beginnen de spierenweg te kwijnen wat verhoogde spierzwakte veroorzaakt, en uiteindelijk wordt het onmogelijk voor de hersens om spieren te beheren of hen het signaal te geven te bewegen. De levensverwachting voor patiënten met MND is doorgaans twee tot vijf jaar, waarbij de ziekte fataal kan zijn binnen de veertien maanden na de diagnose bij 50% van de patiënten. Nieuwe behandelingen zijn nodig voor MND omdat het enige bestaande voorschrift riluzole is, een medicijn dat de levensverwachting verhoogt met maar maanden.

De samenstelling NRP NNZ-4945 werd getest in een muizenmodel van MND bij Amerikaans laboratorium en toonde veelbelovende efficiëntie.

De langlevendheid van muizen met MND was significant verminderd door het progressieve verlies van motor neuronen, waarbij de dieren stierven aan de ziekte 38 dagen na de eerste observatie van MND symptomen (begin van de ziekte).

Muizen die dagelijks behandeld werden met dosissen NNZ-4945, vanaf het begin van de ziekte, leefden significant langer dan muizen die met een placebo behandeld werden, met een gemiddelde levensduur van 52 dagen vanaf het begin van de ziekte, vertegenwoordigt dat een stijging van 37 % in levensverwachting.

Perifere neuropathie is een relatief veelvoorkomende en ongeneeslijke toestand gekarakteriseerd door zenuwschade door ziektes zoals diabetes, of als een resultaat van medicamenteuze behandelingen zoals chemotherapie. Perifere neuropathie treft zoveel als 20 miljoen mensen in de US alleen, met tenminste 60% van alle diabetisch patiënten die lijden aan neuropatische symptomen.

Op dit moment brengt de goedgekeurde medicatie voor de behandeling van perifere neuropathie, welke een gecombineerde verkoop van meer dan 2 biljoen Amerikaanse dollar per jaar, alleen symptomatisch verlichting voor pijn en behandelt of voorkomt niet het onderliggende ziekteproces. Gezondheidszorg kosten geassocieerd met deze aandoening worden geschat op het meer dan 11 biljoen Amerikaanse dollar per jaar.

"If it is to be, it is up to me." Unknown

Bron: ALS Independence

Vertaling: Joke Mulleners

Share