TRO 19622, een potentieel geneesmiddel dat resultaat vertoont in ALS muis modellen.

17-09-2007

Amyotrofische Laterale Sclerose is een fatale neurodegeneratieve ziekte gekarakteriseerd door het progressief afsterven van corticale en spinale motorische neuronen, waarvoor er geen effectieve behandeling is. Trophos een frans biofarmacologisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van medicijnen voor neurodegeneratieve ziekten, heeft verschillende verbindingen ontwikkeld die instaat zijn de dood van motorische neuronen te voorkomen in vitro. In deze studie verbeterde één van deze verbindingen, TRO19622 de motorische prestatie, het vertraagde het begin van de klinisch zichtbare ziekte en verlengde de overleving in transgene muismodellen van deze ziekte.

Identificatie en karakterisatie van cholest-4-en-3-one, oxime (TRO 19622) een nieuwe mogelijke medicatie voor ALS.

Bordet T Buisson B Michaud M Drouot C Galéa P Delaage P Akentieva NP Evers AS Covey DF Ostuni MA Lacapère JJ Massaad C Schumacher M Steidl EM Maux D Delaage M Henderson CE Pruss RM .

Trophos, Parc Scientifique de Luminy, Marseille Cedex , France. tbordet@trophos.com

Gebruikmakend van een cel-gebaseerd onderzoek voor componenten die in staat zijn motorneuron celdood te voorkomen in vitro, werden ongeveer 40.000 laag-moleculair-gewicht verbindingen gescreend om potentiële kleine-molecule geneesmiddelen te identificeren. We meldden de identificatie van cholest-4-en-3-one, oxime (TRO 19622) als een potentiële medicijn kandidaat voor het behandelen van ALS. In vitro bevorderde TRO 19622 de overleving motorische neuronen zonder trofische ondersteuning in een dosis-afhankelijke manier. In vivo redde TRO19622 motorische neuronen van axotomy-geinduceerde celdood bij neonatale ratten en bevorderde het zenuwregeneratie na ischiatische zenuwknelling bij muizen. In SOD1 (G93A) trangene muizen, een model voor familiale ALS, verbeterde de TRO19622 behandeling de motoriek, vertraagde het het starten van de klinische ziekte, en verlengde het de overleving.

TRO 19622 begrensde onmiddellijk twee componenten van de mitochondriale permeabiliteit transitieporie: het voltage-afhankelijke anion kanaal en het translocator proteïne 18 kDa (of perifere benzodiazepine receptor), een potentieel mechanisme voor zijn neuro protectieve activiteit suggererend.

TRO19622 kan therapeutisch potentieel hebben voor ALS en andere motor neuron en neurodegeneratieve ziekten.

The motor neurone disease handbook

Bevat een up-to-date bespreking van de meest belangrijke aspecten van motor neuron ziektes, met de nadruk op het klinisch management en de behandeling.

Author: Matthew C. Kiernan, -Ed

Publisher: Australasian Medical Publishing Co, 2007

Vertaling: Anne

Share