Laatste nieuws over IPLEX

15-10-2009

INSMED stopt met IPLEX te verstrekken aan nieuwe patiënten

Ze zeggen dat ze niet langer in de mogelijkheid zijn om het geneesmiddel te fabriceren.

De aandelen zakken 7 % op de beurs.

Het biofarmaceutisch bedrijf Insmed Inc. (INSM.O) zei dat het gestopt was met het verstrekken van het experimentele medicijn Iplex aan nieuwe patiënten voor de behandeling van ALS. Men vertelde ook dat hun beperkte voorraad moet voorhanden gehouden worden voor de verdere behandeling van reeds bestaande patiënten.

Insmed, dat zijn fabricage afdeling in Colorado eerder dit jaar aan Merck & Co had verkocht zei dat het niet langer in de mogelijkheid was om het medicijn te fabriceren en dit zou er toe leiden dat er op dit moment geen verder klinisch onderzoek naar het geneesmiddel zou gebeuren.

Iplex is reeds goedgekeurd voor een tekort aan groeihormonen maar kan momenteel niet worden verkocht voor dit doel. Dit komt omdat er een rechterlijke uitspraak heeft plaats gevonden met betrekking tot een inbreuk op het patent. De onderneming onderzoekt Iplex verder als een potentiële behandeling voor spierdystrofie.

Ongeveer 70 patiënten krijgen momenteel het medicijn, waaronder 12 patiënten in de Verenigde Staten, deelde het bedrijf mee.

De meeste patiënten verkrijgen Iplex doordat ze toegang krijgen tot een uitgebreid programma (voor het gebruik van het geneesmiddel) dat door de rechter in Italië is opgelegd voor de behandeling van patiënten die lijden aan ALS.

ALS heeft tot gevolg dat de spieren verzwakken en uiteindelijk afsterven. Het ontwikkelt zich gewoonlijk bij mensen op een leeftijd die varieert tussen 40 en 60.

Het bedrijf zegt dat het voldoende voorraad heeft van het medicijn Iplex om deze patiënten te voorzien met een maximum termijn van 24 maanden.

Ze vertelden ook dat iedere overeenkomst met een derde partij voor het fabriceren van Iplex niet zou resulteren tot een productie van het middel voor tenminste 12 of 18 maanden.

De aandelen van Insmed daalden 7 % tot 1.00 Dollar gedurende de dag en voor het afsluiten van de handel.

Ze sloten vrijdag af op 1.07 Dollar op de Nasdaq.

Vertaling: Jan Van der Veken

Bron: ALS Independenc

Share