IRISBOND Primma – Eye Tracking

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

08-04-2014

IRISBOND Primma is een systeem gebaseerd op de meest geavanceerde visuele technologieën. Meer specifiek gaat het over Eye Tracking technieken, die het mogelijk maken om de computer via oogbewegingen te bedienen.

Dit systeem biedt een oplossing voor mensen met ernstige mobiliteitsproblemen, die hun computer niet via conventionele bedieningsmethoden kunnen besturen. IRISBOND Primma biedt zo een nieuw communicatiekanaal voor mensen met ALS, hersenverlamming, of andere ziekten. Het apparaat kan alle functies waar een traditionele muis voor gebruikt wordt vervangen, en een complete beleving van de computer mogelijk maken. Wanneer dit samen gebruikt wordt met applicaties zoals virtuele keyboards en stem synthesizers, kan praktisch elk computerprogramma bediend worden.

IRISBOND Primma is een plug & go apparaat, dat aan de hand van een USB-kabel op elke computer kan aangesloten worden. Door infrarode lichtstralen uit te zenden, die weerkaatsen op het oog van de gebruiker, kan dit apparaat de exacte positie en kijkrichting van de ogen bepalen. Op die manier kan de cursor op het scherm bewogen worden aan de hand van kleine oogbewegingen. De lage instapdrempel en simpele kalibratie maken dit een interessant product. Daarbij hoeft de gebruiker geen aangepaste bril te dragen of een laser te monteren, wat het gebruiksgemak enkel verhoogt.

Meer informatie: http://irisbond.com/

 

Share