Undercover: Dokter beweert ALS te kunnen genezen

06-05-2014

 

Rechter in Houston veroordeelt man in een geval van stamcel complot

Door Mike Glenn

Een man die beschuldigd wordt van het feit een cocktail van niet-goedgekeurde nieuwe medicaties en stamceltherapie als een behandeling voor ziektes zoals ALS op de markt te brengen, zal meer dan zes jaar in de gevangenis doorbrengen na zijn veroordeling door een federaal gerechtshof in Houston.

Lawrence Stowe, 61, zal ook drie jaar onder bewaakte vrijlating doorbrengen en bijna $500.000 aan teruggave betalen, zei de Amerikaanse openbare aanklager vrijdag nadat de strafuitspraak werd vrijgegeven.

Sinds januari 2006 adverteerde Stowe een medisch protocol voor onder anderen de behandeling van amyotrofische laterale sclerose (ALS), multiple sclerose en de ziekte van Parkinson.

Hij beweerde ten onrechte dat de behandeling, die bestond uit supplementen, vaccins en stamcel therapie, goedgekeurd was door de Food and Drug Administration en effectief was in de behandeling van de neurologische ziekten, aldus de autoriteiten.

Een vrouw vertelde de rechtbank dat haar overleden broer, Stowe al zijn spaargeld - bijna 50.000 dollar – gaf omdat hij valse hoop op genezing gekregen had, volgens de autoriteiten.

In één van de opgezette schema’s, vroeg Stowe, afkomstig uit Illinois, patiënten om bloedstalen te verzenden naar een patholoog in de buurt van Bryan waar deze zouden gebruikt worden om bacteriën te kweken om die nadien aan kippen te voeren. De eieren werden vervolgens gevriesdroogd tot poeder dat verkocht werd in de vorm van capsules.

Stowe gaf tijdens het proces toe dat het procedé en het product niet waren goedgekeurd voor de behandeling van ziekten bij de mens, volgens de autoriteiten.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: The Houston Chronicle

Share