BLiNK eye-tracking

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

06-07-2012

BLiNK Eye-Tracking technologie voor Computer Control van CMS, LLC Geïnspireerd door Verlamde Vader

De oprichter van het bedrijf Devon Greco werd geïnspireerd door zijn door ALS getroffen vader om de revolutionaire handenvrije, draadloze, eye-tracking technologie voor het besturen van computers en tablets met behulp van oogbewegingen uit te vinden.

Fort Washington, PA (PRWEB) 26 juni 2012

Communicatie en mobiliteit Systems, LLC (CMS) is verheugd de release van de revolutionaire, handenvrije, draadloze eye tracker technologie voor computerbesturing ook bekend als BLiNK aan te kondigen. De uitvinding zal naar verwachting op de markt komen voor de prijs van slechts 199 dollar. Er werd tevens  patent op aangevraagd. Het apparaat is het eerste van zijn soort en is zo groot als een draagbare USB-stick, het kan bevestigd worden aan brillen en bestuurt computers en tablets door het volgen van oogbewegingen. CMS, LLC Oprichter Devon Greco werd geïnspireerd om de eenvoudig te gebruiken BLiNK eye-tracker technologie te ontwikkelen toen zijn vader werd gediagnosticeerd met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) in 2009.

De spierverlamming van ALS liet zijn vader achter met enkel de mogelijkheid om te communiceren door oogbewegingen met behulp van een ongeveer 18.000 dollar kostende computer. Devon Greco wist dat er een betere manier moest bestaan. Het was toen dat hij besloot om zijn oog tracker-technologie in de openbaarheid te brengen. "Hoewel het in eerste instantie ingegeven was door een persoonlijk verlangen om voor mijn vader een betaalbare, veelzijdige  vrijheid van communicatie en een betere kwaliteit van leven te zien, wist hij dat met dit apparaat op de markt het leven van duizenden zo niet miljoenen mensen kan veranderen over de hele wereld." zegt Greco.

BLiNK is de volgende stap in de menselijke computer interface (Human Computer Interface of HCI) die het mogelijk maakt voor een persoon om zijn ogen te gebruiken bij de bediening van computers. Net als andere HCI's waaronder Xbox Kinect, Google Glasses, en LEAP is BLiNK een revolutionair en nieuw product dat de manier waarop mensen gebruik maken van hun computers zal verbeteren. Met de nieuwe touch-screen geoptimaliseerde software zoals Windows 8 wordt verwacht dat BLiNK snel een alomtegenwoordige product zal worden.

Het draadloze eye-tracking computer accessoire is comfortabel, licht van gewicht, en kan worden gebruikt met elke bril. BLiNK bevat een kleine camera en onzichtbaar licht dat de ogen van een persoon volgt. Een korte pauze of knipperen met een oog wordt gelinkt aan een actie die gelijk staat met klikken op een muis of tikken op een toetsenbord. In tegenstelling tot andere eye-tracking apparatuur is BLiNK klein en draagbaar en past makkelijk in een broekzak.

BLiNK zal binnenkort openbaar gaan op de populaire Kickstarter crowd funding website om de middelen die nodig zijn voor de eerste productie te verzamelen. Ondanks de toepasbaarheid voor elke gebruiker van een computer, wordt Greco het meest enthousiast met de humanitaire voordelen die dit systeem zal brengen aan mensen. "Hoewel we enthousiast zijn over de grote verandering die BLiNK zal brengen aan de gemiddelde computergebruiker, de mogelijkheid om dit levensveranderende apparaat te verstrekken aan potentieel tienduizenden geïmpacteerd door katastrofisch letsel of ziekte is wat dit soort technologie echt de moeite waard maakt voor mij," zegt Greco. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.blinktracker.com.

Over CMS, LLC:

Communicatie en mobiliteit Systems, LLC (CMS) is een Fort Washington, Pennsylvania technologie bedrijf dat een leider wil zijn in het domein van de eye-tracking technologie. Opgericht in 2011, is het bedrijf zijn eerste product op de markt BLiNK, een handenvrij, draadloos, eye-tracking apparaat voor het besturen van tablets en computers via oogbewegingen. Het bedrijf zal de lancering van BLiNK financeren door middel van crowd funding.

 

Vertaling: Christopher Willems

Bron: ALS Independence

Share