JPND onderzoeksprojecten

22-08-2013

Brief aan de ALS Liga België

Beste JPND belanghebbenden,

Op 22 augustus 2013  werden elf nieuwe internationale onderzoeksprojecten aanbevolen voor financiering onder twee JPND transnationale oproepen in totaal 20 landen.

Deze nieuwe projecten beogen het inzicht in de risicofactoren voor de ontwikkeling van neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer te verbeteren, en ook de strategieën voor de gezondheid en de sociale zorg voor mensen die leven met deze slopende ziekten, te beoordelen.

De projecten worden ondersteund in één van beide JPND transnationale oproepen met voorstellen getiteld "een oproep voor Europese onderzoeksprojecten voor de identificatie van risico’s van het milieu, genetische en epigenetische risico’s en beschermende factoren voor neurodegeneratieve ziekten" en "een oproep voor Europese onderzoeksprojecten voor de evaluatie van het beleid van de gezondheidszorg en van de strategieën en de interventies bij neurodegeneratieve ziekten". De oproepen werden gelanceerd in december 2012 in respectievelijk 19 en 14 landen  met een deadline tot maart 2013.

De projectvoorstellen zijn voorgesteld voor financiering door de respectievelijke Peer Review Panels op basis van wetenschappelijke evaluatie en door de respectievelijke stuurgroepen op basis van beschikbaarheid van de begroting.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie over de projecten die voor financiering worden voorgesteld.
Healthcare Evaluation Call Results:  

http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/annual-calls-for-proposals/closed-calls/healthcare-evaluation-2012/call-results/ 

http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/annual-calls-for-proposals/closed-calls/risk-factors-2012/call-results/

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Share