Dr. Sanjay Gupta van CNN vindt uitvoerig bewijs omtrent de voordelen van medische marihuana.

22-08-2013

Pleitbezorgers voor de legalisatie van marihuana voor medische doeleinden wonnen er een invloedrijke bondgenoot en een krachtige boodschap bij deze week met de vertoning van de documentaire “Weed” van dr. Sanjay Gupta.

Gupta is neurochirurg en hoofd medisch correspondent van CNN. Ooit kantte hij zich radicaal tegen medicinale cannabis; die positie articuleerde hij uitgesproken in een artikel in Time met als titel “Waarom ik NEEN zou stemmen tegen het gebruik van pot”.

Vandaag echter verontschuldigt hij zich voor dat vroegere standpunt nadat hij een jaar lang het onderwerp heeft bestudeerd. Op de CNN website posteerde hij een essay met als titel “Waarom ik van mening veranderde over weed”. Daarin stelt hij onder meer: “..ik negeerde te veel het luide koor van patiënten van wie de symptomen verbeterden met cannabis.” en “In plaats daarvan voegde ik hen bij de opvallende kwaadwilligen die er alleen maar op uit waren om high te geraken.”

Bespreking van onderzoek
Gupta bestudeerde het onderzoek van cannabis en ontdekte dat tussen 1840 en 1930 honderden krantartikels geschreven werden over de voordelen van cannabis. “Vergeet niet dat marihuana tot 1943 deel uitmaakte van de lijst van reguliere geneesmiddelen in de USA. Een van de ziektebeelden waarvoor het werd voorgeschreven was neuropatische pijn.”, legt hij uit.  Krachtige narcotica zoals morfine en oxycodon worden voorgeschreven tegen dergelijke “ziekmakende pijn”, stelt Gupta vast, maar zij werken niet goed. In Florida weet men heel goed door drugmisbruik en verslaving via voorschrift dat die middelen kunnen leiden naar toevallige overdosis en overlijden. Nochtans schrijft de neurochirug Gupta, werd over marihuana al lang aangetoond dat het effectief is tegen die vreselijke pijn.  

Read more here: http://www.bradenton.com/2013/08/16/4663379/cnns-dr-sanjay-gupta-finds-ample.html#storylink=cpy.
  
PS in België is marihuana op medisch voorschrift als pijnbestrijder voor MS patiënten.

 

Vertaling: ALS Liga: Dirk

Bron: Bradenton.com

Share