Laurette Onkelinx doet concrete voorstellen

23-09-2008

Chronisch zieken: Laurette Onkelinx doet concrete voorstellen aan de patiëntenverenigingen

di 23/09/08 - Minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) maakt volgend jaar 60 miljoen euro vrij om chronisch zieken beter te ondersteunen. Ze wil ook een uniek loket oprichten om de administratie voor de patiënten te vereenvoudigen.

Chronisch zieken blijven nu nog vaak in de kou staan. Zo heeft een patiënt die lijdt aan de ziekte ALS, een neurologische ziekte waarbij zenuwen en spieren langzaam afsterven, steeds meer hulpmiddelen nodig, zoals een rolstoel. Maar die hulpmiddelen komen vaak te laat omdat er heel wat administratieve procedures nodig zijn om de middelen aan te vragen.

Onkelinx wil die administratieve rompslomp nu verkleinen en richt een uniek loket op bij het ziekenfonds. Aan dat loket krijgen de patiënten voortaan alle noodzakelijk informatie in een keer.

Chronisch zieken krijgen ook een officieel statuut en meer mogelijkheden om ondanks hun ziekte toch te gaan werken. En de lijst van geneesmiddelen en verzorgingsproducten die worden terugbetaald en die meetellen voor de maximumfactuur wordt uitgebreid.

Klik hier om het interview op Radio 1 te beluisteren.

Bron: www.deredactie.be

Share