Je probleembeen verzorgen

26-03-2013

Spierkrampen uw probleem? Een groep van neuromusculaire ziekte specialisten zullen mexiletine evalueren als een potentiële behandelingsoptie voor spierkrampen. Afbeelding: Pacific Northwest Health & Safety Center, University of Washington.

Meer dan 50 % van de mensen met ALS ervaren pijn. Hun ongemak is echter ondergerapporteerd, onderbehandeld en vaak genegeerd door medische teams. Behalve een paar pijnstillers zoals Advil ® en Aleve ® worden er doorgaans weinig voorgeschreven aan mensen met ALS – met name in de vroege stadia van de ziekte.

Er is geen standaard pijnmedicatie in de klinische praktijk voor mensen met ALS.

Een groeiend aantal neurologen werken hard om doeltreffender pijn verlichters te vinden in de hoop de kwaliteit van leven van hun patiënten met ALS te verbeteren. Één dergelijk geneesmiddel, mexiletine, is in opkomst als potentiële behandelingsoptie voor spierkrampen- een belangrijke oorzaak van fysiek ongemak bij mensen met de ziekte.

Een fase IV klinische proef is gepland in April 2013.


"We kennen het product. Het is vrij veilig en beschikbaar,"verklaart Bjorn Oskarsson MD, hoofd onderzoeker van de studie van de Universiteit van Californië-Davis (UCD) van de School van geneeskunde. "En we hebben geen goed alternatief vandaag."

Decennialang grepen mensen met een neurologische en neuromusculaire aandoening naar kinine (het belangrijkste ingrediënt in tonic water) – met name voor het naar bed gaan. Maar deze tabletten zijn niet meer door de FDA aanbevolen voor routinegebruik als gevolg van de bezorgdheid om potentieel dodelijke bloed en hart complicaties.

In de afgelopen jaren, gebruikte Bjorn Oskarsson MD, Universiteit van Californië-Davis School of Medicine mexiletine als een potentieel alternatief voor de behandeling van spierkrampen bij mensen met ALS.

Het product kalmeert overactieve neuronale natrium-kanalen -de hoofdverdachte voor krampen bij mensen met de ziekte.


Symptomen reduceren? Een groeiend aantal geneesmiddelen worden onderzocht ter verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met ALS.


Mexiletine is één van het toenemend aantal geneesmiddelen dat is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met ALS.

"Als we behandelingen om te helpen met de symptomen kunnen vinden," zegt Richard Barohn MD van de medische school van de Universiteit van Missouri "Dan denk ik dat dat belangrijk is."

Nu maken Amerikaanse artsen zich klaar om mexiletine te testen bij mensen met ALS. De fase IV gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie zal plaatsvinden in Californië. Deelnemende Pacific ALS Consortium (PAC-10) sites omvatten de medische school van de Universiteit van California Davis in Sacramento. 30 mensen met ALS worden verwacht om deel te nemen.

De klinische proef is 1 van de 2 studies in de VS die tot doel hebben om te bepalen of deze, door de FDA-goedgekeurde, hartmedicatie, spierkrampen bij mensen met ALS kan verlichten.

"We hebben een echt goed veiligheidsprofiel voor dit product" zegt neuromusculaire ziekte specialist Michael Weiss MD, hoofdonderzoeker van de gelijktijdige andere NEALS Consortium klinische proef.

Mexiletine is 1 van tenminste 5 bestaande geneesmiddelen die wordt geëvalueerd om de belangrijkste symptomen van de ziekte te verlichten. "We zijn niet in staat ALS te genezen," zegt Oskarsson. "Dit is het soort behandeling dat mensen zou kunnen helpen met een betere kwaliteit van leven met deze ziekte."

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: ALS TDI

Share