ALS Liga België stuurt elektrische rolwagens naar Taiwan

← ga terug naar Persberichten

19-08-2015

ALS Liga België stuurt 14 hoogtechnologische elektrische rolwagens naar Taiwan
op Internationale dag van de humanitaire hulp

ALS Liga werkt samen met H.Essers voor transport

 

In het kader van haar internationale humanitaire samenwerking met de Taiwanese ALS/MND Association stuurt de ALS Liga België 14 hoogtechnologische elektrische Permobil-rolstoelen naar Taipei. Deze rolstoelen worden donderdagochtend door het transportbedrijf H.Essers afgehaald op het secretariaat van de liga en overgebracht naar de haven van Antwerpen. Daar worden ze overgescheept en komen ze 35 dagen later aan in Taiwan. De Taiwan MND Association zal in aanwezigheid van de pers de rolstoelen in de haven van Taipei in ontvangst nemen en naar haar patiënten brengen. Bijzonder is ook dat deze actie net plaatsvindt op de Internationale dag van de humanitaire hulp. ALS Liga België en Taiwan MND Association zijn beide lid van de Internationale Alliantie van ALS/MND verenigingen.

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motoneuronen afsterven. De spieren krijgen geen signalen meer, waardoor ze beetje bij beetje verlamd geraken, totdat de patiënt niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 2 tot 5 jaar na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 350.000 mensen aan ALS, wat ongeveer neerkomt op 6 per 100.000. Jaarlijks worden 120.000 mensen gediagnosticeerd met ALS (dat wil zeggen dagelijks 328 nieuwe gevallen) en overlijden meer dan 100.000 patiënten aan deze ziekte. Ook veel bekende mensen lijden wereldwijd aan ALS.

ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Adres secretariaat ALS Liga:
Campus Sint-Rafael
Blok H, 4de verdieping
Kapucijnenvoer 33 B/1
3000 Leuven

Meer info:

● Mia Mahy, verantwoordelijke ALS Mobility: events@als.be, ALS.be
● Kiki Qu, Taiwan MND Association: +886 2 2585 1367

Share