ALS supporter

← ga terug naar Mediacampagnes

Neem de plaats in van een ALS-patiënt tijdens een wedstrijd van de Rode Duivels

Een Rode Duivels-fan die aan de ziekte ALS lijdt, veilt zijn plaats in de mindervalidentribune om het ALS onderzoek te steunen. U kunt bieden vanaf 31 augustus om zijn plaats in te nemen voor de laatste kwalificatiematch van de Rode Duivels voor het WK 2018 op 10 oktober.

Bij een voetbalmatch varieert de prijs van een zitje naargelang de plek in het stadion. De goedkoopste plaatsen vind je helemaal bovenaan. Hoe lager en dichter bij het veld, hoe duurder. De beste plaatsen, aan de rand van het speelveld, zijn normaal gesproken gereserveerd voor mindervaliden.

Kris lijdt aan ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een dodelijke neurodegeneratieve aandoening waarvoor tot nog toe geen enkele doeltreffende behandeling bestaat. Maar Kris is bovenal een grote fan van de Rode Duivels. Om het onderzoek te steunen, heeft hij besloten zijn bevoorrechte plaats voor de laatste WK-kwalificatiematch België – Cyprus op 10 oktober te veilen via www.alssupporter.be.

Het doel van deze actie is zoveel mogelijk giften in te zamelen voor het onderzoek naar ALS en zo hoop te geven aan mensen die getroffen zijn door deze vreselijke ziekte. ALS is een dodelijke degeneratieve ziekte die de spieren één na één verlamt. Kris is volledig hulpbehoevend. Zijn plaats veilen is zijn manier om desondanks te vechten tegen een vreselijke ziekte die vandaag gemiddeld 1000 personen treft in België.

Het principe is eenvoudig. Ga naar www.alssupporter.be en doe een bod. De winnaar mag de match bijwonen vanop de plaats van Kris, in een rolstoel. Een mooie manier om tegelijk te supporteren voor onze Duivels én voor de strijd tegen ALS.

ALS, supporter, stadion, Rode Duivels

Share