Actrice Leah Thys overhandigt cheque aan ALS onderzoekers

← ga terug naar Persberichten

25-03-2009

Actrice Leah Thys overhandigt cheque aan ALS onderzoekers

Leah Thys zal in naam van ALS Liga Belgie vzw een cheque van 14.000 euro overhandigen aan het Leuvense onderzoeksteam dat werkt rond de dodelijke ziekte ALS.
De plechtige overhandiging van deze financiële steun vindt plaats op donderdag 26 maart om 16.00 h in het labo Neurobiologie, Experimentele Neurologie, 10e verdieping O&N2, Herestraat 49, 3000 Leuven gevolgd door een receptie.

Teneinde het ALS onderzoek te steunen, schenkt de ALS Liga de opbrengst van haar laatste activiteit integraal aan het labo Neurobiologie van het UZ gasthuisberg (Leuven) om het onderzoek naar ALS te bevorderen. Met dit geld gaat het ALS onderzoeksteam van Prof. Wim Robberecht, Prof. Ludo Van Den Bosch en Philip Van Damme 2 toestellen aankopen die het ALS onderzoek bevorderen. Enerzijds gaat het om een toestel dat cellen en weefsels snel en efficiënt homogeniseert en anderzijds zal een PCR toestel aangekocht worden waarmee DNA fragmenten versterkt worden en dat gebruikt wordt bij het genetisch onderzoek.

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een fatale, neuro-degeneratieve aandoening waar mensen gemiddeld 2 tot 5 jaar mee leven. In België zijn er ongeveer 1000 mensen getroffen door ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 mensen aan deze fatale ziekte en komen er evenveel bij. Wereldwijd worden er 384.000 mensen getroffen waarvan er jaarlijks 128.000 sterven. Tot op heden bestaat er geen remedie tegen ALS en de oorzaken van deze ziekte zijn grotendeels onbegrepen.

Contactpersoon:
Reviers Evy, directeur
0495/44.67.82

Share