Bib aan Huis

09-08-2016

Kan je niet meer zelf naar de Bib? Dan komt de Bib graag naar je toe en levert een Bib-vrijwilliger je bibliotheekmateriaal, boeken, films of cd's, aan huis.

Als klant van de Bib mag je gratis gebruik maken van deze dienst. Je maakt een afspraak en een Bib-medewerker komt voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Vanaf dan bezorgt een vrijwilliger gratis de gewenste materialen en haalt ze na de voorziene uitleentijd, of na een seintje, weer op. Ben je niet gericht op zoek naar een specifiek boek of specifieke cd? Je kan inspiratie zoeken via de catalogus op het internet of suggesties bespreken met je Bib-vrijwilliger. Informeer je bij je lokale bibliotheek aangaande de precieze werking van hun Bib-aan-huis service.

De voorwaarden voor deze service verschillen lichtjes van Bib tot Bib, maar zijn in grote lijnen de volgende:

- je bent of wordt lid van de Bib (soms gratis of voor een beperkte jaarlijkse bijdrage van minder dan 10 €); de speciale ‘Bib aan huis’ lenerskaart op jouw naam maakt het voor de vrijwilliger gemakkelijker om de bezoeken aan de bibliotheek en aan jou te organiseren;
- je kan (soms gratis) een uitgeleend werk reserveren;
- je betaalt geen extra kost voor thuislevering.

Wat kan je thuis laten bezorgen?

- Boeken (alle soorten en genres),
Groteletterboeken,
Daisyboeken, dit zijn luisterboeken op cd-formaat die je kan afspelen op een mp3-speler, een speciale Daisyspeler of op je pc,
Films op dvd,
Muziekcd's.

De leentermijn voor 'Bib aan huis' verschilt ook lichtjes van Bib tot Bib. De vrijwilliger probeert alleszins alles tijdig terug te brengen.

Wil je een beroep doen op deze service? Neem dan contact op met je plaatselijke bibliotheek. Soms wordt de boekenverdeling door Rode-Kruisvrijwilligers opgenomen.

Share