BrainStorm kondigt een nieuw Europees patent voor NurOwn® aan

01-04-2019

NEW YORK - BrainStorm Cell Therapeutics Inc., een toonaangevende ontwikkelaar van volwassen stamcellen technologieën voor neurodegeneratieve ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat het Europees Octrooibureau ("EPO") een Europees octrooi heeft verleend getiteld "Mesenchymale stamcellen voor de behandeling van CZS-aandoeningen". De Europese octrooiaanvraag zal worden gepubliceerd in het European Patent Bulletin 19/13 op 27 maart 2019, onder octrooi nr. 2620493.
De toegestane octrooiaanspraken hebben betrekking op de geïsoleerde cellen en hun gebruik bij de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de behandeling van een CZS-aandoening, gekozen uit deze groep: de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, epilepsie, Amyotrofische Laterale Sclerose, beroerte, auto-immuun encefalomyelitis, diabetische neuropathie, glaucomateuze neuropathie, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Huntington.

"We blijven onze technologie beschermen door middel van strategische prestaties op het gebied van intellectuele eigendom en dit patent toegekend door het Europees Octrooibureau is een welkome aanvulling op ons IP-portfolio", aldus Chaim Lebovits, BrainStorm CEO. "Met dit EU gepatenteerd product, hopen we op meer nieuwe commerciële samenwerkingen voor NurOwn® in Europa".

 

Vertaling: Coralie Schuermans

Bron: Brainstorm Cell Therapeutics Inc.

Voorstelling van twee BrainStorm wetenschappelijke artikels tijdens de 71e American Academy of Neurology Annual Meeting 

Artikels om het NurOwn® werkingsmechanisme en de correlatie van klinische uitkomsten van fase 2 met ALS-ziektebeeldmarkers te benadrukken

NEW YORK - BrainStorm Cell Therapeutics Inc. een leider in het ontwikkelen van innovatieve autologe cellulaire therapieën voor zeer slopende neurodegeneratieve ziekten, heeft vandaag bekend gemaakt dat twee wetenschappelijke artikels voorgesteld zullen worden tijdens de 71st American Academy of Neurology (AAN) Annual Meeting in Philadelphia, PA, die plaatsvindt tussen 4 en 10 mei 2019.

"We zijn zeer verheugd dat de AAN twee van onze wetenschappelijke artikels heeft geselecteerd”, aldus Chaim Lebovits, CEO van Brainstorm Cell Therapeutics. "We zijn vereerd om onze inzet voor ALS-translationele wetenschap te delen met veel van de meest vooraanstaande internationale leiders in patiëntgerichte neurologische zorg. De keuze voor onze twee artikels die zullen worden gepresenteerd tijdens de "Emerging Science Session" onderstreept onze inzet voor betekenisvol medisch onderzoek en voor het bevorderen van baanbrekende onderzoeksbehandelingen voor onvervulde behoeften in levensveranderende en vaak dodelijke, neurologische ziekten.”

“De geselecteerde wetenschappelijke artikels bieden een gedetailleerde moleculaire genetica karakterisering van neurotrofische factorproductie door NurOwn® en correleren cerebrospinale vloeistof biomarkers met klinische verbetering in de voltooide Fase 2 ALS studie," aldus Ralph Kern MD MHSc, Brainstorm Chief Operating Officer en Chief Medical Officer. Hij besloot: "Deze bevindingen dragen bij tot ons algemene inzicht in het werkingsmechanisme van NurOwn® en tonen een verband aan tussen klinische ALS-uitkomsten en zeer relevante ziekte-biomarkers.”

 

Vertaling: Coralie Schuermans

Bron: Brainstorm Cell Therapeutics Inc.

Share