Clene Nanomedicine randomiseerde meer dan 50% deelnemers in de RESCUE-ALS klinische studie voor behandeling van ALS met het prioritair nanocatalytisch therapeutisch middel CNM-Au8

05-06-2020

SALT LAKE CITY -- Clene Nanomedicine, een biofarmaceutisch bedrijf dat zich in het klinische stadium bevindt, kondigt aan dat haar Australische filiaal meer dan 50% deelnemers heeft gerandomiseerd in de fase 2 RESCUE-ALS studie met de prioritaire nanocatalytische therapie CNM-Au8 voor de behandeling van ALS.

RESCUE-ALS is een lopende gerandomiseerde, dubbelblinde, multicenter studie die de efficiëntie, veiligheid, farmacokinetiek, en farmacodynamiek van CNM-Au8 evalueert in ALS-patiënten met vroege symptomen. Tot op vandaag heeft de studie 26 deelnemers geïncludeerd van de geplande 42.

"Inclusie in deze fase 2 studie ligt voor op schema en beklemtoont duidelijk de niet vervulde medische nood in deze verwoestende ziekte. In preklinische modellen voor ALS heeft CNM-Au8 aangetoond dat het neuroprotectie kan promoten en neurodegeneratie kan reduceren. We geloven dat het unieke mechanisme van CNM-Au8 het potentieel biedt om een werkzame ziekte-modificerende therapie te zijn voor patiënten met ALS, en we kijken ernaar uit om de inclusie in de studie te vervolledigen," zegt Robert Glanzman, MD, FAAN, Chief Medical Officer van Clene.

"We zijn enthousiast om deze mijlpaal in de inclusie in onze fase 2 RESCUE-ALS klinische studie te hebben bereikt en we geloven dat we goed op weg zijn om de volledige inclusie af te ronden in het derde kwartaal van dit jaar," voegt Rob Etherington, Voorzitter en CEO van Clene eraan toe.

 

Vertaling: ALS Liga: Dirk

Bron: PR Newswire

Share