Columbia tekent voor 30M $ de genomics onderzoek alliantie met Biogen Idec

13-01-2015

NEW YORK (GenomeWeb) – Biogen Idec en Columbia University Medical Center hebben vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst van 30 miljoen dollar hebben ondertekend om een onderzoeksfaciliteit op te richten voor het bestuderen van de genetica van ziekten en het vinden van nieuwe doelwitten voor medicaties.

De partners zullen een sequencing en analyse faciliteit bouwen en een postdoctoraal programma bij Columbia starten ter ondersteuning van genetica studies door middel van samenwerking. De overeenkomst, zeiden ze, brengt het genomics onderzoek op Columbia met de expertise van Biogen bij het ontdekken van nieuwe medicijnen, samen.

De deal zal Biogen toestaan om te kijken naar het genoom van patiënten met unieke ziekten en van patiënten met ongewone behandelingsreacties. Het farma bedrijf zei dat het als onderdeel van de samenwerking, de verbindingen tussen genen, trajecten en ziekteprocessen met als doel het ontdekken van doelwitten voor nieuwe therapeutica, zal onderzoeken.

"Deze samenwerking verbindt de expertise in excellente medicijn-ontwikkeling van Biogen met geavanceerde genomica expertise van het Columbia University Medical Center," zei David Goldstein, directeur van Columbia's Instituut voor genomics geneeskunde, in een verklaring. "Deze zal zich niet alleen richten op doelwit identificatie en validatie in de vroege stadia van de geneesmiddelenontwikkeling, maar ook evaluatie met gebruik van genetische informatie van behandelingen vergemakkelijken."

De nieuwe faciliteit zal een grote genetische onderzoekscapaciteit hebben alsook de mogelijkheid om snel whole genome sequencing projecten te doen. Het zal DNA sequencing toelaten in een breed aantal ziekten, en focussen op die met belangrijke klinische noden die nog niet zijn ingevuld, zoals amyotrofische laterale sclerose en idiopathische longfibrose, vermeldde Biogen.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Genomeweb

Share