Connection Lost op wereld ALS-dag

← ga terug naar Persberichten

21-06-2015

Connection Lost op wereld ALS-dag

Op zondag 21 juni, wereld ALS-dag, zorgde ALS Liga België in samenwerking met VTM, 2BE, Vitaya en RTL voor een nationale ‘Connection Lost’. Hierbij onderbraken al deze zenders hun primetime programmatie.

Met deze actie wilde de ALS Liga België voor eens en voor altijd aan alle Belgen duidelijk maken wat de ziekte ALS nu eigenlijk is. De verschrikkelijke frustratie om de connectie tussen je hoofd en je lichaam te verliezen. Twee ALS-patiënten kregen de kans om, voor een laatste keer, in primetime hun verhaal te brengen en donaties te vragen.

ALS is een dodelijke zenuw-spierziekte die de connectie tussen de hersenen en de rest van je lichaam onderbreekt. Één voor één valt alles uit tot ook de longen het begeven en de ALS-patiënt stikt. Vanaf de diagnose duurt het maximum 3 tot 5 jaar voor de ALS-patiënt sterft. De oorzaak van de ziekte is nog steeds niet gekend, waardoor ook een remedie uitblijft. Het enige wat dokters kunnen doen is het leed verzachten. Daarom is er geld nodig om meer onderzoek te doen en hopelijk ooit een remedie te vinden.

Connection Lost stond in het kader van het 20-jarig bestaan van de ALS Liga en van de Internationale Wereld ALS-dag op 21 juni. Deze actie kondigde de liga al aan op haar gala-avond, waarbij zij alle opbrengsten aan het ALS-onderzoek Project MinE heeft geschonken.

Strijd mee tegen ALS op connectionlost.be

Definitieve persfilms

Meer informatie:
Campagne:
Jonas De Wit
Publicis - Account Manager
jonas.dewit@publicis.be
0479 53 92 77

ALS & de Liga:
Evy Reviers ‘CEO ALS Liga’
0495-44 67 82
www.ALS.be

Share