De crisis treft ook de ALS Liga

← ga terug naar Persberichten

12-08-2009

De crisis treft ook de ALS Liga

De crisis treft niet alleen de economie maar ook het goede doel. De ALS Liga is een niet-gesubsidieerde vzw die moet leven van fondsen en sympathisanten. Ook wij merken dat we door de financiële crisis minder inkomsten hebben en het langer zal duren voor onze projecten kunnen gerealiseerd worden. Vergeleken met de voorbije jaren zijn de giften met 1/3 verminderd.

De prioritaire projecten zijn:
- het ALS zorgcentrum aan de Belgische kust, waar mensen met deze ziekte terecht kunnen voor specifieke zorgondersteuning. Momenteel bestaat er geen dergelijk centrum in België.
- het ALS onderzoeksfonds, waarmee wij onze Belgische vorsers die naarstig op zoek zijn naar de oorzaken van deze ziekte en op termijn een therapie willen tot stand brengen, ondersteunen.
- De hulpmiddelenondersteuning die eveneens moet blijven functioneren alsook de psycho-sociale ondersteuning en begeleiding van getroffen families, de werking van het ALS secretariaat, de website en alle informatieverstrekkingen. 
Berichten in het nieuws dat de crisis over zijn hoogtepunt heen is en dat er terug licht aan het einde van de tunnel schijnt, stemmen ons allen en vooral de ALS patiënten hoopvol, elke steun is en blijft welkom. Meer informatie vindt u op http://www.ALS.be

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ongeneeslijke fatale zenuw- en spierziekte die het menselijk lichaam op gemiddeld twee tot vijf jaar volledig aftakelt. In België lijden continu ongeveer 1.000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel nieuwe bij. Wereldwijd lijden er meer dan 350.000 mensen aan ALS wat ongeveer neerkomt op 6 per 100.000. Jaarlijks worden 120.000 mensen gediagnostiseerd met ALS dwz dat er dagelijks 328 nieuwe gevallen bijkomen, dat betekent 2 nieuwe diagnoses van ALS per 100.000 personen. Jaarlijks overlijden ook meer dan 100.000 patiënten. In Amerika wordt de ziekte ‘Lou Gehrig disease’ genoemd naar een legendarische baseballspeler van de New York Yankees. Ook in België overleden een aantal beroemdheden aan ALS waaronder voetballer Fons Bastijns (Club Brugge). Andere beroemde mensen die door ALS getroffen werden zijn Mao Tse Toeng, Dimitri Shostakovich, Charles Mingus en David Niven.

Voor meer informatie:

Evy Reviers
Directeur ALS Liga
0495/44.67.82
info@als.be 
http://www.ALS.be

Share