Ex-Janssen topman Ajit Shetty benoemd tot voorzitter raad van bestuur VIB

16-09-2016

Ex-Janssen topman Ajit Shetty benoemd tot voorzitter raad van bestuur VIB

GENT, 15 september 2016 – Dr. Ajit Shetty – voormalig CEO van Janssen Pharmaceutica – is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van VIB (het Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Shetty volgt Dr. Staf Van Reet op.

Ajit Shetty heeft vele successen behaald in de farmaceutische en biotechnologische sector. Hij is onder andere CEO geweest bij Janssen Pharmaceutica. In 2004 werd hij door Trends tot ‘Manager van het Jaar’ verkozen. Vier jaar later kreeg hij uit handen van koning Albert II de titel van baron. In 2010 werd hij ook Corporate Vice President bij Johnson & Johnson, waar hij wereldwijd de supply chain naar een hoger niveau tilde. Zijn geboorteland India eerde hem in 2010 met een Lifetime Achievement Award. Dr. Shetty is vandaag zeer actief in de biotechsector in België. Hij bekleedt bestuurdersfuncties bij VIB als afgevaardigde van de industrie en bij het Leuvense ReMYND en het Turnhoutse Soudal. Hij ondersteunt eveneens onderzoek naar hersenaandoeningen bij de KU Leuven. In de Verenigde Staten is hij actief aan de Carnegie-Mellon, de Business School van Johns Hopkins University en als bestuurder bij Agile Therapeutics.

Dr. Ajit Shetty: "Als lid van de Raad van Bestuur sinds 2012, heb ik beslist een actievere rol te spelen in een van ’s werelds top-onderzoekscentra. VIB is een instituut met 1.470 getalenteerde onderzoekers en 16 spin-offs met veel innovatiepotentieel. Het staat aan de basis van het ontrafelen van mechanismen achter ziekten die patiënten, zorgverleners en de samenleving voor enorme uitdagingen stellen, denk maar aan kanker, neurodegeneratieve aandoeningen en ontstekingsziekten. Hiermee slaat VIB een cruciale brug van vooruitgang tussen de labo’s van vijf Vlaamse universiteiten en het toegepaste onderzoek bij biotechnologie- en farmabedrijven.”

“Na meer dan zesendertig jaar op sleutelposities bij Janssen Pharmaceutica en Johnson & Johnson, verwachten we veel van onze nieuwe voorzitter om VIB verder op het voorplan te zetten en de vooruitgang en samenwerking wereldwijd te helpen versnellen. Wij kijken de toekomst met vertrouwen tegemoet”, aldus Dr. Jo Bury, Algemeen Directeur van VIB.

 

Bron: VIB

Share